Jogas elpošanas izmantošana, lai mazinātu stresu

© Foto: depositphotos.com

“Jogas popularitāte turpina palielināties, jo cilvēki izjūt tās fiziskos un garīgos ieguvumus. Personīgās jogas prakses attīstīšana var palīdzēt novērst un samazināt stresu, kas ir kopīgs mērķis starp cilvēkiem, kuri vēlas radīt pozitīvu izaugsmi un koncentrēties uz sevis pilnveidošanu,” raksta healthline.com.

Papildus fiziskajām pozām jūsu jogas rutīna var ietvert elpošanu, meditāciju un relaksācijas paņēmienus, piemēram, jogas nidru.

Turpiniet lasīt, lai uzzinātu vairāk par jogas priekšrocībām, kas mazina stresu un kā jūs varat izmantot savu praksi, lai uzlabotu labsajūtu.

Jogas meditācija stresa mazināšanai

Foto: Pexels.com

Jūs varat praktizēt meditāciju atsevišķi vai iekļaut to, kā daļu no savas rutīnas.

Meditācijas pozīcijas ietver sēdēšanu uz krēsla vai uz grīdas. Varat arī meditēt stāvus, ejot un guļus.

Eksperimentējiet ar dažiem meditācijas veidiem pats vai meklējiet pasniedzēju norādījumus, kas var palīdzēt izveidot strukturētu, konsekventu rutīnu.

Kad esat izveidojis meditācijas praksi, kādu laiku ievērojiet šo rutīnu, nevis regulāri mainiet.

Jogas nidra, kas pazīstama kā jogas miegs, ir vadīta meditācija, ko veicat klātienē ar skolotāju vai ierakstot. Tas veicina dziļu relaksāciju, mazina stresu un palīdz labāk gulēt.

Jogas nidra ir lieliska iespēja, kad esat pārāk noguris, lai nodarbotos ar sēdus meditācijas praksi, bet tomēr vēlaties veltīt laiku savai jogas rutīnai.

Kā joga palīdz mazināt stresu un trauksmi?

Foto: Pexels.com

Joga veicina garīgo un fizisko relaksāciju, kas palīdz mazināt stresu un trauksmi. Fiziskās pozas veicina elastību, mazina spriedzi un mazina sāpes.

Jogas pozas var palīdzēt atbrīvoties no fiziskiem šķēršļiem, piemēram, muskuļu mezgliem, palīdzot atbrīvot emocijas un spriedzi.

Tie arī veicina garastāvokli uzlabojošu endorfīnu izdalīšanos, kas ir labas pašsajūtas hormoni, kas var pozitīvi ietekmēt jūsu stresa pārvarēšanu.

Koncentrēšanās uz pašreizējo brīdi jogas prakses laikā uzlabo jūsu izpratni, paaugstina koncentrēšanos un koncentrē prātu.

Apzinoties savu ķermeņa sajūtu, domu un jūtu pārejošo raksturu, jums var būt vieglāk atbrīvoties no pieķeršanās pozitīvai, negatīvai un neitrālai pieredzei. Varat arī iemācīties izkopt tādas jūtas kā mīlestība, prieks un rāmums.

Kā izmantot jogas elpošanu?

Foto: Pexels.com

Elpošanas vingrinājumi, kas sanskritā pazīstami kā pranajama, māca atslābināties, regulēt elpu un dziļi elpot.

Tas palīdz mazināt stresu un nomierina ķermeni un prātu. Elpošanas paņēmieni var arī uzlabot miega kvalitāti un veicināt uzmanību, kā arī koncentrēšanos.

Elpošanas vingrinājumus varat veikt jogas prakses laikā vai tad, kad visas dienas garumā vēlaties koncentrēties uz relaksāciju.

Lasi arī: Elpa - dzīvības zīme un vieta pārdomām

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais