Peldēšana pret skriešanu. Kas labāk?

© Foto: Pexels.com

“Gan peldēšana, gan skriešana ir lieliski kardio vingrinājumu veidi. Galu galā tie veido divas trešdaļas no triatlona. Abi ir lieliski veidi, kā uzlabot kardio fizisko sagatavotību un sadedzināt kalorijas,” raksta healthline.com.

Peldēšana paātrina sirdsdarbības ātrumu, nostiprina un tonizē ķermeņa augšdaļas un apakšdaļas muskuļus, kā arī sadedzina kalorijas, vienlaikus saglabājot zemas ietekmes vingrošanas veidu.

Skriešana tonizē ķermeņa lejasdaļu, sadedzina kalorijas un, tā kā tas tiek uzskatīts par svaru nesošu treniņu, palīdz arī novērst kaulu zudumu.

Šajā rakstā mēs apskatīsim visu, kas jāzina par peldēšanas un skriešanas priekšrocībām un to, kā izlemt, kurš no abiem sporta veidiem varētu būt piemērotāks.

Kas ir labāk tauku sadedzināšanai?

Foto: Pexels.com

Kas attiecas uz tauku sadedzināšanu, varat veikt augstas intensitātes intervāla treniņus gan skrienot, gan peldot.

Intervāla treniņš ir viens no veidiem, kā cilvēks var nodrošināt, ka viņš sadedzina vairāk kaloriju un tādējādi samazina ķermeņa un vēdera tauku daudzumu.

Kopējās sadedzinātās kalorijas ir atkarīgas no vingrinājuma intensitātes, kas ir tieši saistīta ar jūsu sirdsdarbības ātrumu. Piemēram, veicot sprintus, uz īsu laiku paaugstināsit sirdsdarbības ātrumu līdz galējiem diapazoniem.

Tāpēc vairāku sprintu veikšana ar īsākiem atpūtas periodiem var būt ārkārtīgi izdevīga kaloriju un tauku sadedzināšanai.

Jāņem vērā:

  • intensitāte, ar kādu skrienat un peldat;
  • cik augstu paaugstinat savu sirdsdarbības ātrumu un saglabājat to paaugstinātu treniņa laikā.
Būtībā gan skriešana, gan peldēšana ir efektīvas vingrošanas iespējas kaloriju un tauku sadedzināšanai.

Kādas ir peldēšanas priekšrocības?

Foto: Pexels.com

Viena no galvenajām peldēšanas priekšrocībām ir tā, ka tā ir ērtāka locītavām. Tas ir īpaši svarīgi, ja jums ir osteoartrīts, reimatoīdais artrīts vai citi apstākļi, kas izraisa locītavu sāpes.

Dažādi pētījumi ir atklājuši, ka peldēšana samazina stīvumu un locītavu sāpes.

Peldēšana ir arī populāra izvēle cilvēkiem, kuri atgūstas no traumām, īpaši ķermeņa lejasdaļas traumām. Ūdens peldspēja nodrošina lielāku atbalstu jūsu muskuļiem un locītavām, salīdzinot ar treniņiem uz sauszemes. Tas ļauj jums strādāt intensīvāk un mazāk ietekmēt ķermeni nekā uz sauszemes.

Peldēšana prasa izmantot daudzus ķermeņa muskuļus, kas padara to par lielisku visa ķermeņa treniņu.

Lai gan skriešana ir lieliski piemērota ķermeņa lejasdaļai, tā nenodarbina muguras, krūškurvja, roku vai plecu muskuļus tādā pašā mērā kā peldēšana, kas nav mazsvarīgi.

Kādas ir skriešanas priekšrocības?

Foto: Pexels.com

Skriešana ir lieliska izvēle, ja vēlaties sadedzināt daudz kaloriju. Jo ātrāk skriesi, jo vairāk sadedzināsi.

Pievienojot dažus pastaigu vai skriešanas intervālus, jūs varat pārvērst savu skrējienu par kaloriju dedzinošu un taukus mazinošu treniņu.

Lai sāktu, izmēģiniet intervāla attiecību 2 pret 1. Piemēram, skrieniet ātrā tempā 2 minūtes, pēc tam staigājiet 1 minūti. Atkārtojiet 30 minūtes.

Skriešana ļauj palielināt kaulu blīvumu, veicot svaru nesošu aktivitāti. Peldēšana to nepieļauj.

Atšķirībā no peldēšanas, kam ir nepieciešams baseins, skriešanai ir nepieciešams tikai labs apavu pāris un piekļuve āra stadionam vai citiem skrejceliņiem.

Foto: Pexels.com

Tāpat skrienot, saņemsiet D vitamīna devu. Taču, lai saprastu, kas der jums, ieteicams izmēģināt abus sporta veidus un izsvērt uz kausiem, kas sanāk, kas patīk un aizrauj.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais