6 pārsteidzoši ieradumi, lai uzlabotu pašsajūtu

© Foto: depositphotos.com

Jūs, iespējams, esat pieradis, ka katru dienu saņemat padomus par veselību. Izmēģiniet šo. Ēd šo. Dari šo. Nedariet to. Tas var būt grūti "sagremojams". Bet veselīgu paradumu iekļaušanai taču nav jābūt sarežģītai.

Lai atbalstītu visa ķermeņa veselību, nav nepieciešama pieeja “visu vai neko”. Nelielas izmaiņas var radīt lielas atšķirības — neatkarīgi no tā, vai vēlaties ēst vairāk ar vitamīniem bagātu zaļumu vai mēģināt vairāk meditēt, lai pārvarētu augstu stresa līmeni, sniedz padomus healtline.com.

Bet varbūt jums ir apnicis klausīties vienus un tos pašus padomus atkal un atkal. Vajag mazliet iedvesmas?

Ejiet aukstā dušā

Foto: Pexels.com

Mēs esam dzirdējuši, ka auksta duša var palīdzēt pamosties no rīta, palielinot modrību, taču ir arī pierādījumi, ka periodiska auksta ūdens strūkla dušas laikā var uzlabot imūnsistēmu. 2016. gadā veikts pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieku, atklāja, ka tiem, kuri pēc karstas dušas, kas beidzās ar auksta ūdens strūklu, bija mazāk slimības dienu nekā tiem, kuru dušas pieredze bija patīkama un silta. Dalībnieki, kuri izvēlējās vēso dušas beigas, joprojām saslima, taču viņiem bija mazāk smagi simptomi.

Saskaņā ar 2022. gada pētījuma pārskatu, ekspertiem ir jāveic vairāk pētījumu, lai viņi varētu saukt iegremdēšanos aukstā ūdenī par brīnumainu ārstēšanu.

Taču ir pierādījumi, ka tam var būt labvēlīga ietekme uz veselību, arī garīgās veselības uzlabošana, fiziskās aktivitātes atjaunošanās un sirdsdarbības ātruma atjaunošanās karstā laikā.

Saskaņā ar nelielu 2022. gada pētījumu Indonēzijā, kurā piedalījās 76 dalībnieki ar podagras artrītu, auksts ūdens var pat palīdzēt mazināt sāpes cilvēkiem ar artrītu.

Ik pa laikam izbļaujiet dusmas

Foto: pixabay.com

Protams, ne vienmēr ir īstais laiks un vieta, kur kliegt, bet ir pareizi to laiku pa to izdarīt. Faktiski 2020. gada pētījumā tika atklāts, ka kliedzienam ir sāpes mazinošā ietekme un kas nav saistīts ar uzmanības novēršanu, bet gan ar kādu citu mehānismu, kas vēl nav atklāts.

Kliedziens spilvenā vai kliegšana kalna galā var likt justies labi. Saskaņā ar nelielu 2016. gada pētījumu, kurā piedalījās 23 vidēji apmācīti velosipēdisti, kliegšana var pat pozitīvi ietekmēt sportisko sniegumu. Reizēm, ja šādi atbrīvo aizsprostotas emocijas, tas ir produktīvs veids, kā ar tām tikt galā — apsveriet iespēju tās izkliegt.

Veltiet kādu laiku, lai neko nedarītu

Foto: Pexels.com

Šajā īpaši straujajā pasaulē var palīdzēt garīgajai veselībai, ja to “atvieno no elektrotīkla” un neko nedara. Atpūta un domu brīva pārvietošanās var palīdzēt samazināt stresa līmeni un pat mazināt trauksmi — īpaši, ja šajā laikā koncentrējaties uz elpošanu.

Kāds 2020. gada pētījums liecina, ka smadzenēs dienā rodas vairāk nekā 6000 domu. Tas ir par daudz domāšanas. Atvēlot laiku, lai izpētītu dažas no šīm domām, pat varētu rasties jaunas idejas. Ja dodaties ārā uz kādu klusu brīdi, pat varat saņemt lielāku ieguvumu.

Izveidojiet “Instagram” cienīgu ēdienu

Foto: pixabay.com

Jums nav jādalās ar saviem ēdieniem sociālajos medijos. Taču krāsainu, pilnvērtīgu ēdiena pagatavošana ir jautrs veids, kā uzlabot diētu un rūpēties par savu ķermeni holistiskāk. Krāsains, barojošs ēdiens, visticamāk, saturēs nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, kas palīdzēs uzlabot jūsu dienu. Spilgti, krāsaini ēdieni, piemēram, ogas, parasti satur vairāk antioksidantu, kas palīdz ierobežot oksidatīvo stresu.

Ir iemesls, kāpēc cilvēki maksā daudz naudas, lai ēstu mākslai līdzīgus ēdienus, ko radījuši Michelin zvaigžņu šefpavāri — 2021. gadā veikts pētījums liecina, ka ēdiena noformējums patiešām var ietekmēt ēdiena garšu, un varavīksnei līdzīgu ēdienu izveide var palīdzēt padarīt maltītes pievilcīgākas.

Lai baudītu skaistu ēdienu, nav jāiet uz kulinārijas skolu. Paša pagatavotas maltītes, piemēram, cepti kartupeļi, gaļa un salāti, sniedz plašas iespējas iekrāsot ēdienu un ēst varavīksni.

Investējiet palīgierīcēs

Veselīgu ieradumu veidošanai nav jābūt garlaicīgai. Ja budžets atļauj, investīcijas palīgierīcēs var palīdzēt sasniegt veselīgus mērķus. Lai jūsu mērķis ir uzlabot hidratācijas līmeni? Tad iegādājieties, piemēram, ūdens attīrīšanas ierīci. Vai vēlaties ierobežotu savus tēriņus un samazināt stresu, gatavojiet vairāk līdzņemšanai un apsveriet iespēju ieguldīt gaisa cepešpannā.

Vai ir grūtības atgūties pēc treniņiem? Apsveriet iespēju iegādāties rokas masāžas ierīci, lai trenētu muskuļus un varētu ātrāk atgūties.

Skatieties skumju filmu vai klausieties skumju mūziku

Foto: pixabay.com

Var būt viegli novērst uzmanību no sarežģītām emocijām, taču jūtu apslāpēšana ne vienmēr ir labākais veids, kā tikt galā. Patiesībā jūtas ir svarīgas, lai regulētu emocijas — ja saprotat, ko piedzīvojat iekšēji, iespējams, labāk novērtēsit, kā reaģēt. Lai gan daži cilvēki ir lieliski saskaņoti ar savu iekšējo emocionālo būtību, citiem var būt nepieciešama ievainojamības prakse. Skumjas filmas skatīšanās, asaras vai drūmu melodiju atskaņošana var palīdzēt nodalīt pašreizējās jūtas un tās atbrīvot.

Šī stratēģija var nedarboties visiem, īpaši tiem, kam ir garīgās veselības traucējumi, piemēram, depresija.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais