Baltās šokolādes un auzu cepumi ar "Oreo" gabaliņiem

© unsplash.com

Gardums, kas apvieno auzu cepumu maigumu, baltās šokolādes saldumu un kraukšķīgo "Oreo" tekstūru. Ar recepti dalās “BBC Food”.

Šie cepumi ir vienkārši, ātri un ideāli piemēroti brīvdienu pēcpusdienām vai kārdinošam našķim pie kafijas. Auzu pārslas piešķir patīkamu struktūru, bet baltā šokolāde un "Oreo" gabaliņi uzliek punktu uz “i”.

Sastāvdaļas (apmēram 16-20 cepumiem)

•120 g mīksta sviesta

•100 g cukura (baltais vai brūnais - vai abi kopā)

• 1 ola • 1 tējk. vaniļas ekstrakta

• 150 g kviešu miltu

• 100 g auzu pārslu

• ½ tējk. cepamā pulvera

• ½ tējk. sodas

• Šķipsniņa sāls

• 100 g baltās šokolādes gabaliņu

• 8-10 "Oreo" cepumi (6-7 sasmalcināti mīklā, pārējie - dekoram pa virsu)

unsplash.com

Pagatavošana

Sagatavo pamatu

Bļodā saputo mīksto sviestu ar cukuru līdz krēmīgai, gaišai masai. Iemaisa olu un vaniļas ekstraktu.

Pievieno sausās sastāvdaļas

Atsevišķi sajauc miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, sodu un šķipsniņu sāls. Ieber to sviesta un olu maisījumā, samaisa, līdz veidojas mīkla.

Pievieno šokolādi un daļu "Oreo"

Sasmalcina 6-7 "Oreo" cepumus - ne pulverī, bet lielākos gabalos. Pievieno mīklai kopā ar baltās šokolādes gabaliņiem. Ļoti viegli iecilā.

Formē cepumus

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C (bez ventilatora). Izveido mīklas piciņas, liek uz pannas ar cepamo papīru un nedaudz saplacina.

Dekors

Atlikušos "Oreo" salauž gabaliņos un uzspiež katra cepuma virspusē - tas piešķirs kraukšķīgu virskārtu un izskatās ļoti kārdinoši.

Cep

Cep 10-12 minūtes, līdz maliņas viegli zeltainas.

Viducis var šķist nedaudz mīksts - tas sacietēs, cepumiem atdziestot.

Padomi perfektam rezultātam

•Ja vēlies mīkstus cepumus, necep ilgāk par 12 minūtēm.

• Lai iegūtu kraukšķīgākus, cep 2 minūtes ilgāk.

• Cepumus vēl karstus nepārvieto - ļauj tiem 5 minūtes pastāvēt uz pannas.

• "Oreo" uz virsmas var nedaudz iespiest mīklā, lai tie turētos stingrāk.

Baltās šokolādes auzu cepumi ar "Oreo" ir nekļūdīgs kombinācijas trāpījums - nedaudz kraukšķīgi, saldi un gana eleganti, lai tos pasniegtu gan ballītē, gan vienkārši ģimenei brīvdienu pēcpusdienā.