Vienkārša, bet eleganta pasta, kas gatava 20 minūtēs. Ideāla vakariņām, kad gribas kaut ko sildošu un aromātisku. Ķiploku maigums, saldie tomāti un krēmīgais mērces pamats rada perfektu līdzsvaru starp vieglumu un sātīgumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Sastāvdaļas 2-3 porcijām:

Pagatavošana
Uzkarsē ūdeni lielā katlā, pievieno sāli un izvāri spageti “al dente” - par 1-2 minūtēm īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma.
Tikmēr pannā uzkarsē olīveļļu uz vidējas uguns. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus un, ja vēlies, šķipsniņu čili pārslu. Cep 30-40 sekundes, līdz parādās aromāts - bet neļauj ķiplokiem apbrūnēt, lai mērce nekļūtu rūgta.
Pievieno tomātiņus, apkaisi ar šķipsniņu sāls un cep 3-4 minūtes, līdz tie sāk kļūt mīksti un izlaiž sulu.
Pielej saldo krējumu, samazini uguni un ļauj mērcei 2-3 minūtes sabiezēt.
Pievieno izvārītos spageti, nedaudz pastas ūdens (apmēram 3-4 ēdamkarotes) un rīvētu Parmezānu. Maisi, līdz mērce kļūst krēmīga un aptver katru spageti.
Pievieno piparus un sāli pēc garšas.

Pasniegšana
Liec spageti šķīvjos, pārkaisi ar svaigiem garšaugiem un vēl nedaudz Parmezāna. Pasniedz uzreiz, kamēr mērce ir silta un krēmīga.
Padoms
Ja vēlies veģetāru vai vieglāku versiju - aizstāj krējumu ar auzu vai kokosriekstu krējumu. Ja vēlies sātīgāku ēdienu - pievieno ceptus garneļu gabaliņus vai vistas vai bekona strēmelītes.
Vai zināt, ar ko atšķiras lēti un dārgi makaroni?