Siltie kuskusa salāti ar ķiršu tomātiņiem un citronu eļļu

© pexels.com

Veselīgi, sātīgi un tik vienkārši Kuskuss ir viens no tiem produktiem, kas vienlaikus sniedz komfortu un sāta sajūtu, bet ir ļoti vienkārši pagatavojams. Siltie kuskusa salāti ar ķiršu tomātiņiem ir lieliska izvēle gan darba dienas pusdienām, gan vakaram, kad gribas ko sildošu, bet ne smagu. Šajā ēdienā apvienojas graudainā tekstūra, dārzeņu svaigums un citrona notis, kas paceļ garšu jaunā līmenī. Ar recepti dalās “bonappetit.com”.

Sastāvdaļas (2-3 porcijām)

  • 1 glāze kuskusa
  • 2 glāzes karsta ūdens vai dārzeņu buljona
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 1 sauja spinātu vai rukolas
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. citrona sulas (var arī rīvēt mazliet citrona miziņas)
  • ½ tējk. sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Pēc izvēles - 50 g fetas siera vai grauzdētu riekstu (mandeles, pistācijas)
  • Svaigi garšaugi - pētersīļi vai koriandrs

Pagatavošana

Pagatavo kuskusu - katliņā uzvāri ūdeni vai buljonu, pievieno kuskusu, nedaudz sāls, samazini liesmu un vāri 10-12 minūtes, līdz graudi mīksti. Noņem no plīts, pārklāj un ļauj ievilkties vēl 5 minūtes.

Sagatavo dārzeņus. Ķiršu tomātiņus pārgriez uz pusēm, sīpolu sagriez plānās šķēlēs. Pannā sakarsē olīveļļu un viegli apcep sīpolu 2-3 minūtes, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

Pievieno tomātiņus. Cep vēl 3-4 minūtes, līdz tie sāk nedaudz plaisāt un izdala sulu.

Apvieno - kuskusu iecilā pannā pie dārzeņiem, pievieno citrona sulu, piparus un vēl nedaudz eļļas. Ja vēlies, pievieno spinātus vai rukolu - tie maigi savītīs no siltuma.

Pasniedz, pārkaisīt ar fetu vai riekstiem un svaigiem garšaugiem.

Šis ēdiens labi garšo gan silts, gan istabas temperatūrā.

Padoms - lai garša būtu izteiktāka, vari pirms cepšanas tomātiņus īsi iemarinēt ar šķipsniņu cukura, sāls un balzamiko etiķa - tie kļūs saldeni un ļoti aromātiski.

Izmēģiniet arī kādu no šīm vakariņu idejām bez gaļas.