Ceptas ķirbju šķēles ar aromātisku garšvielu maisījumu

© unsplash.com

Rudens virtuvē smaržo pēc ķirbja un siltuma - šī recepte ir lielisks veids, kā izbaudīt sezonas garšas bez steigas 0 tikai daži soļi, maz trauku un maksimāla garša. Ceptas ķirbju šķēles ar īpašu garšvielu maisījumu kļūs par tavu rudens ēdienu gan kā piedeva pie gaļas, gan kā vieglas vakariņas kopā ar grauzdētiem riekstiem un salātiem. Ar recepti dalās “bonappetit.com”.

Nepieciešams:

  • 1 neliels ķirbis (piemēram, sviesta vai Hokaido)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsna sāls un svaigi malti melnie pipari
  • garšvielu maisījums (skat. zemāk)

Īpašais garšvielu maisījums:

Sajauc kopā:

  • ½ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
  • ½ tējkarotes maltu ķimeņu
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • ¼ tējkarotes čilli vai kajennas piparu (pēc garšas)
  • nedaudz rozmarīna vai timiāna

Šis maisījums piešķir ķirbim gan saldeni dūmainu, gan nedaudz pikantu garšu — tieši to, kas vajadzīgs vēsā rudenī.

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Ķirbi nomizo (ja nepieciešams) un sagriez vienādās šķēlēs - apmēram 1,5 cm biezumā.

Liec ķirbja šķēles uz cepamā papīra, pārslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar garšvielu maisījumu.

Cep apmēram 25-30 minūtes, līdz šķēles kļūst zeltaini brūnas un malas viegli kraukšķīgas.

Pasniedz siltas - ar svaigām pētersīļu lapiņām vai ķirbju sēklām.

unsplash.com

Garšas variācijas

  • Pievieno mazliet medus vai kļavu sīrupa, ja vēlies saldāku versiju.
  • Pasniedz ar grieķu jogurtu un citronu sulu - vieglai, atsvaidzinošai garšai.
  • Pārkaisi ar grauzdētiem valriekstiem, lai iegūtu kraukšķīgumu.

Šī vienkāršā recepte pierāda, ka nevajag sarežģītas sastāvdaļas, lai radītu restorāna cienīgu garšu. Ķirbis ir rudens zelts - un, ja to cep ar mīlestību un pareizo garšvielu kombināciju, virtuvē un pie vakariņu galda iemājo siltums un mājīgums.

Izmēģiniet pagatavot arī rudens ķirbju pankūkas.