Vasara ir laiks, kad ēdieniem vēlamies svaigumu, krāsu un aromātu. Zaļie rīsi ar pesto ir ideāls risinājums – tie ir ne tikai vizuāli pievilcīgi, bet arī pilni ar vitamīniem un garšu! Pesto kombinācija no pētersīļiem, koriandra un piparmētru piešķir ēdienam atsvaidzinošu vasaras aromātu un padara rīsus vieglus un gaisīgus. Ar recepti dalās “epicurious.com”.
Sastāvdaļas:
'Pagatavošana
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma, vēlams izmantot brūnos vai basmati rīsus, lai ēdiens būtu gaisīgāks un uzturvielām bagāts.
Kamēr rīsi vārās, blenderī sajauc visas pesto sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Kad rīsi ir gatavi, notecina un viegli atdzesē. Sajauc ar pesto, līdz rīsi ir vienmērīgi noklāti.
Pasniedz kā vieglu vasaras ēdienu, garnē ar svaigām garšaugu lapām un nedaudz riekstiem.
Papildus idejas: šo ēdienu var papildināt ar svaigām tomātu pusītēm, humusu, avokado gabaliņiem vai ceptām dārzeņu strēmelēm, lai iegūtu sātīgāku maltīti.