Ar ko aizstāt brūno cukuru?

© unsplash.com

Droši vien arī jums ir gadījies nonākt situācijā, kad esat nolēmuši izmēģināt jaunu deserta recepti, un tā pieprasa brūno cukuru. Vai uzreiz jādodas uz veikalu vai varbūt to var aizstāt? Ar padomiem dalās “Southern Living”.

Brūnā cukura aizstājējs ir diezgan vienkāršs un jūs varat izveidot tā mājās gatavotu versiju, bet, pirms uzzināt, kā, jāsaprot - kas ir brūnais cukurs?

Brūnais cukurs ir baltais rafinēts cukurs, kam pievienoti līdz 10 procentiem melase. Melase ir cukura rafinēšanas procesa blakusprodukts - tam ir intensīva garša, tomēr tas ir mazāk salds. Melase arī piešķir brūnajam cukuram mitru tekstūru.

Pexels.com

Veikalos pieejams gaišāk un tumšāk brūns brūnais cukurs - vai vienu var aizstāt ar otru?

Jā - tāpēc daudzās receptēs nav norādīts izmantotā brūnā cukura veids.

Atšķirība starp diviem cukura veidiem ir melases daudzums, ko satur katrs - tumšāk brūnais cukurs parasti satur gandrīz divreiz vairāk melases. Tas piešķir tam bagātīgāku karameļu garšu, kas dažreiz ir īpaši vēlams receptē, tomēr veikalos biežāk var sastapt tieši gaiši brūno cukuru.

Pexels.com

Labākais brūnā cukura aizstājējs

Labākais brūnā cukura aizstājējs parasti ir drīzāk nevis aizvietotājs, bet gan brūnā cukura paštaisīta versija - tas nozīmē, ka melases pudeli, ko iegādājāties piparkūkām, varat izmantot lietderīgi.

Lai pagatavotu brūno cukuru, ņemiet 350 gramus baltā cukura un 2 ēdamkarotes melases.

Dažas svarīgas lietas, kas jāņem vērā - mikseris ir labākais veids, kā vienmērīgi iemaisīt melasi cukurā. To darot ar karoti vai putojamo slotiņu, tas ātri kļūst par lipīgu putru un prasīs daudz ilgāku laiku, lai viss tiktu kārtīgi samaisīts.

Pixabay.com

Vai brūno cukuru var aizstāt ar balto cukuru?

Ja brūnais cukurs ir izgatavots no baltā cukura, varētu domāt, ka receptē balto nomainīt pret brūno ir vienkāršs risinājums - tomēr tā nav laba ideja, vismaz cepšanā.

Baltā cukura izmantošana brūnā vietā mīklas izstrādājumos var mainīt tās spēju “pacelties”, jo baltais cukurs var radīt plakanākus un kraukšķīgākus cepumus, kas ne vienmēr ir mērķis.

Ar ko aizstāt brūno cukuru, ja mājās nav melases?

Vispirmām kārtām ir jāņem vērā recepte - vai tajā būs piemērots jebkāds aizstājējs - dažos gadījumos tie darbojas, tomēr daudzos citos - nē.

Piemēram, receptē ar brūnā cukura glazētu Briseles kāpostu ar bekonu, brūno cukuru var aizstāt ar kļavu sīrupu vai medu, jo tas būtībā veic glazēšanas funkciju, un to lieliski var paveikt arī medus vai sīrups.

Savukārt kūkā, kurā jāizmanto brūnais cukurs, pagatavojot mīklu, izmantojot kļavu sīrupu vai medu, mīklā nonāktu pārāk daudz mitruma.

Vai var izmantot medu vai sīrupu, tikai mazāk, lai kompensētu papildu mitrumu? Jāņem vērā, ka medus un sīrups cepšanas laikā neizturas tāpat kā brūnais cukurs - brūnajā cukurā esošie kristāli veicina kūkas struktūru tādā veidā, kā to nedara šķidrie saldinātāji, tāpēc atbilde diemžēl būs apbēdinoša - jūs varat eksperimentēt, bet labāk ir izmantot vienkārši balto cukuru.

Dzīvesstils

Tradicionāli kūku pagatavošana prasa daudz laika un sastāvdaļu, turklāt parasti tās ir arī diezgan sātīgas un kalorijām bagātas. Izmēģiniet šo jogurta kūku, kurā netiek izmantots tradicionālais sviests, kopā ar “Express” recepšu autoriem.

Svarīgākais