Nereti banāni dažu dienu laikā pēc iegādes bieži var kļūt mīksti un to miza iekrāsojas brūna - ja jums garšo svaigi, dzelteni un stingri banāni, tad šāds auglis vairs nešķitīs gards. Tomēr ir vienkāršs veids, kā banānus saglabāt svaigus un dzeltenus pat divas nedēļas, raksta “Express”.
Recepšu izstrādātāja un “FabFood4All” dibinātāja Kamilla skaidro, ka banāni paliks dzelteni un svaigi, ja tos glabāsiet ledusskapī.
"Man šķiet, ka visu mūžu esmu dzīvojusi maldos - man vienmēr teica, ka nedrīkst banānus turēt ledusskapī, jo tie kļūst melni," sacīja sieviete. “Tomēr patiesība izrādās pavisam citāda!”
Viņa apgalvo, ka banānu uzglabāšana ledusskapī pagarina to mūžu vismaz par divām nedēļām.
“Express” atzīmē, ka, neskatoties uz plaši izplatīto uzskatu, banānus patiešām var uzglabāt ledusskapī, jo augļu turēšana zemā temperatūrā pilnībā aptur nogatavināšanas procesu un nodrošina tā svaiguma saglabāšanu.
"Banānu miza saglabās dzelteno krāsu, ja to uzglabās ledusskapī dažas dienas, bet ilgāk uzglabājot, ar laiku kļūs tumšāka līdz melnai, lai gan tā joprojām būs ēdama. Nomelnējušās mizas iekšpusē esošie augļi paliks dzelteni, svaigi un stingri un piemēroti patēriņam vairāk nekā divas nedēļas pēc iegādes,” apgalvo eksperti.
Tomēr svarīgi ņemt vērā, ka ledusskapī var uzglabāt tikai dzeltenus un gatavus banānus - zaļi banāni, uzglabājot aukstumā, nenogatavosies.
"Banānu uzglabāšana ledusskapī parasti ir labāka nekā glabāšana augļu bļodā, jo lielākā daļa augļu ražo etilēna gāzi. Uzglabājot kopā, palielināta šīs gāzes ražošana var izraisīt augļu ātrāku bojāšanos,” skaidro eksperti.
Tomēr, ja jūsu ledusskapī nav vietas, varat mēģināt ietīt banānu kātus pārtikas plēvē - arī tas novērsīs etilēna gāzes izplatīšanos un saglabās banānus ilgāk svaigus.