Zaļo zirņu salāti ar bekonu

© Foto: depositphotos.com

Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.

Jauni kāposti un redīsi būs lieliski papildinās zirņus. Kraukšķīgi cepts bekons piešķirs salātiem tekstūru, un mērce, kas pagatavota no kausētiem bekona taukiem, piešķir papildu uzturvērtību. Novērtējiet ēdiena bagātīgo garšu un sātīgumu. Šie salāti ir ideāli piemēroti piknikam vai kā piedeva ceptām zivīm. Un atcerieties, ka svaigus zirņus vienmēr var aizstāt ar saldētiem.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS

500 g zaļie zirnīši

200 g jauni kāposti

3 redīsi

3-5 gb. zaļo sīpolu

3-5 gb. pētersīļi

4 gb. plānas kūpināta bekona šķēles

2 gb. šalotes sīpoli

3 ķiploku daiviņas

3 ēd.k. baltvīna etiķis

1 tējk. sinepes ar sēklām

¼ tējk. aso piparu pārslas

Sāls pēc garšas

GATAVOŠANA

1.Dārzeņus gatavo atsevišķi: kāpostus sasmalcina pēc iespējas plānāk, redīsus sagriež garās strēmelītēs, zaļos sīpolus - diagonālos gredzenos, bet šalotes - plānos puslokos. Smalki sagrieziet ķiplokus un pētersīļus.

2.Lielā bļodā apvienokāpostus, redīsus, zaļos sīpolus un zirņus. Pievieno nedaudz sāls un viegli samaisa.

3.Aukstā pannā liek bekona šķēles un samazina siltumu. Cep, līdz bekons sāk izdalīt taukus, kas jāsavāc atsevišķā traukā.

4.Turpiniet gatavot bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Pēc tam pārnes to uz papīra dvieli, lai noņemtu liekos taukus.

5.Ievietojiet uzkrātos taukus atpakaļ pannā, palieliniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un pievienojiet šalotes un ķiplokus. Cepiet sīpolu, līdz sīpols ir mīksts, uzmanoties, lai ķiploki nepiedeg.

6.Pannā ielej etiķi un pievieno sinepes, labi samaisa. Sāli un pievieno asos piparus pēc garšas.

7.Karsto mērci pārlej salātiem un samaisa. Trauku pārkaisa ar sadrupinātu bekonu un sasmalcinātiem pētersīļiem. Pasniedz siltu.

Silto ziedkāpostu salātu recepti lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais