«Gandrīz kaila» jeb 2024. gada jutekliskākais trends

© Foto: publicitātes

Ja ir kaut kas, kas intriģē vairāk par atklāto, tad tas ir tikai daļēji piesegts kailums.

Viegli netverams, gaistošs un šķietami īslaicīgs, gluži tāpat kā vasara, kuras svelmei šķiet šis modes trends piestāv visvairāk - angļu valodā saukts arī par «sheer» jeb caurspīdīgs, caurredzamais kailums vai atklātības trends, tā šaurākajās un plašākajās nozīmēs.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Vasara viennozīmīgi ir tas laiks, kas visvairāk asociējas ar ķermeni un tā atsegšanu visdažādākajos veidos un jāsaka, ka visu modes dizaineru vidū īpaši šogad šī tendence ir novērojama.

Atsegt mazliet vairāk vienmēr prasa zināmu uzdrīkstēšanos, izlēmību un praktiskajā ziņā bieži vien arī pārdomātāku veļas izvēli, kaut arī pēdējās sezonās vērojama vairāku kanonu laušana un ir pieļaujams apakšveļas krāsu nesaskaņot ar apģērbu.

Galu galā svarīgākais ir justies ērti pašam un mums priekšā ir gada «kailākā» sezona. Karstais laiks noteikti atbalsta vairāk atsegtā ķermeņa, bet ir dažādi veidi, kā to izdarīt cēli, ar koķetu intrigu un stilistiski ieturēti.

Taisnības labad jāpiebilst, ka šī tendence nav nekas kardināli jauns un būtībā eksistē jau diezgan ilgi, pat gadsimtiem, taču izteikti tā savu plaukumu piedzīvoja jau gadu atpakaļ, kad ažiotāžu piedzīvoja zīmola «Prada» apakšbiksīšu un zeķubikšu trends - tālāk modes nami gluži vai sacentās savā starpā, kā visefektīvāk kailumu pasniegt.

Tendence par sava veida atraušanos no realitātes, vai tā būtu digitālā pasaule vai alkas pēc alternatīvās pasaules un papildinātās realitātes, kādas citas dimensijas. Vieglie, caurspīdīgie audumi asociējas ar lidojumu un tieši tā varētu noraksturot arī šo tendenci.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Tradicionāli sievišķīgs apģērbs ir nepārprotams 2024. gada hits un te runa ir ne tikai par pieguļošiem siluetiem, bet arī par daudz vilinošākām lietām - «kailās» kleitas un svārki, mežģīnes, tills, satīns, sietiņi un tīkliņi, uzsvars uz veļu.

Lai kādu tendenci ieviestu arī savā ikdienā, nemaz nav nepieciešams pilnībā atjaunināt savu garderobi. Pat ar vienu lietu bieži pietiek, lai piešķirtu pikantumu jebkuram tēlam.

Revolūcija modē, Senlorāns un «Miuccia Prada»

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Modes leģenda Īvs Senlorāns savulaik radīja īstu inovāciju, nākot klajā ar pavisam caurspīdīgām blūzēm un kleitām, kas atbilstoši dizainera idejai, valkājamas bez veļas, un lai arī tas notika hipiju un brīvdomāšanas laikā, sešdesmito un septiņdesmito gadu mijā, bija cilvēku slānis, kam šāda pieeja tad šokēja.

Šogad, kad «Saint Laurent» zīmols prezentējis savu jaunāko rudens/ziemas kolekciju, tās kreatīvais direktors Entonijs Vakarello to iezīmējis kā gaistošu un īslaicīgu, ēterisku, tikai uzsverot Īva mantojumu - caurspīdīgi «longsleeve» topi un blūzes, visas modeles redzamas no galvas līdz kājām tērptas kapronā un caurredzamos svārkos.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Zīmols «Prada» šosezon piedāvāja gaistoši caurspīdīgu audumu kleitu variācijas, «Miu Miu» turpināja apakšbiksīšu trendu, tās nu jau pat ierindojušās sezonas karstāko «Lyst» top 10 modes vienību sarakstā.

Pirms gada par vienu no sezonas top apaviem tika paziņotas zīmola «Alaïa» sietiņveida «Mary-Jane» balerīnas - vizuāli elegantas, ērtas un elpojošas «kailo» pēdu efekta kurpes.

Kā stilizēt un ieviest šo trendu savā ikdienā?

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Tā kā caurspīdīgums pieder pie romantiskā vektora stilistikas, tad labākais paņēmiens ikdienā ir to kombinēt ar kaut ko kardināli pretēju, apjomīgu un kontrastējošu, piemēram «oversize» žaketi vai jaku, smagnējām «denim» biksēm vai tāda paša auduma jaku, ādu un masīvākiem aksesuāriem, zemes toņiem, biezām faktūrām un noteikti jāspēlējas ar kārtām un slāņiem - tā var šo vieglo caurspīdību nedaudz «sazemēt».

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Caurspīdīgo trendu var salīdzinoši viegli transformēt, tas ir viens no ilgtermiņa trendiem un spēlējoties ar daudzslāņainību tas ir pateicīgs ieviešanai ikdienā, jo spēj jau esošajam tēlam (vai komplektam) iedvest papildu dimensiju un dziļumu.

Viena no aktuālākajām kombinācijām būs tieši caurspīdīgi svārki vai tops, abus ieteicams valkāt ar retro stila veļu, proti tāda tipa biksītes ir gandrīz mikrošorti, līdz ar to labi nosedz visu, kam jāpaliek tomēr neredzamam apkārtējo acīm.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Viegli caurspīdīgi audumi ir viens no lielākajiem trendiem jau vairākas sezonas pēc kārtas, ne tikai ikdienas, bet arī izejamiem gadījumiem un svētkiem. 2024. gadā ir arī kāds visai īpašs veids, kā šo trendu valkāt, proti, izvēloties tieši balto krāsu, kur papildinošais caurredzamības efekts piešķirs šķīstajai krāsai erotisma devu.

Īpaši vasaras iznācienam baltais būs piemērota krāsa praktiski jebkuram gadījumam.

Ne tikai caurspīdīgs

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Kailais trends ietver sevī ne tikai caurspīdīgus audumus, bet arī dažāda veida izgriezumus, dažkārt negaidītās vietās. Vislabākā formula, kā rīkoties šajā gadījumā ir vienkārša - visam jābūt ar mēru. Ja izvēlēties atsegt muguru, tad labāk pārējo apģērbu izvēlēties vienkāršu un slēgtu, piemēram palaco tipa bikses, uzvalka bikses vai kulotes, midi vai mini (ar nosacījumu, ka tops ir ar garām piedurknēm), labs elements būs žakete, jo tā var visai viegli tēlu padarīt ieturētu un neitralizēt.

Ja esiet kardināla mini piekritēja, tad vislabāk augšu izvēlēties slēgtu un nedaudz apjomīgāku. Ļoti interesants risinājums ir asimetrija, piemēram topi ar vienu garu piedurkni un pilnībā atsegtu otru plecu.

Tātad lielu lomu spēlē tieši balanss un slēgtā un atsegtā saspēle. Tāpat arī bikškostīms vai žakete uz kailas miesas - to ir pieļaujams uzvilkt bez veļas vai izvēlēties kādu krāsu, kas spīd cauri vai koķeti parādās pie kustībām.

Zīmoli, kur smelties iedvesmu

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Robeža starp sensuāli pavedinošu un atklāti vulgāru kailumu ir visai trausla, un risks nokļūt bīstamajā sliktās gaumes lauciņā ir liels. Drošs veids, kā no tā izbēgt, ir, iedvesmojoties no modes dizaineriem, pēc līdzības principa radīt savu komplektu ikdienai (un ne tikai).

Lieliskus piemērus ir radījuši tādi dizaineri kā «Dries Van Noten», «Prada», «Proenza Schouler», «No21», «Givenchy», «Coperni», «Carven», «Alaïa», «Zimmerman», «Gucci», «Dior», «Acne Studios» un vēl virkne citu.

Kļūdas, ko pieļaujam, valkājot melno apģērbu. Vairāk lasiet šeit.

Dzīvesstils

Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.