5 kļūdas, valkājot melnu apģērbu

© Foto: depositphotos.com

Ir vispāratzīts, ka melnā krāsa ir universāls un drošs risinājums moderna izskata radīšanai. Tomēr pat ar melno var sabojāt rūpīgi pārdomātu tērpu un panākt tieši pretēju efektu.

Kādas kļūdas visbiežāk pieļauj lielākā daļa sieviešu, ģērbjoties melnā krāsā?

1.Nepareiza krāsu kombinācija

Foto: pixabay.com

Daudzas sievietes bieži “atšķaida” melno krāsu ar tumši ziliem vai brūniem toņiem, uzskatot, ka šis risinājums būs harmonisks un atbilstošs. Tas ir nepareizi. Tumši zilo, tumši pelēko vai tumši brūno toņu tuvums uzreiz “pazemina” attēlu, padarot to drūmu un blāvu. Rezultātā lietišķā un elegantā stila vietā iegūstam izskatu, kas ir tālu no pievilcīgākā.

Vai vēlaties piešķirt papildu pieskārienu savai melnajai krāsai? Ņemiet karaliski zilu vai debeszilu. Ievērojiet arī vienkāršu noteikumu, kas palīdzēs nesabojāt attēlu: ja skatāties uz zilo krāsu un nevarat saprast, vai tā ir melna vai zila, tad labāk no šādas krāsas izvēles atteikties.

2.Atteikšanās no aksesuāriem

Foto: pexels.com

Neraugoties uz tendenci, melns vienmēr izskatās agresīvs, un tas ir jāņem vērā, veidojot tēlu. Liela kļūda, lietojot melno krāsu, ir atteikšanās no aksesuāriem, kas paredzēti ne tikai izskata izdaiļošanai, bet arī tēla atsvaidzināšanai. Bez šādām detaļām garderobe izskatīsies nepabeigta un garlaicīga.

Foto: depositphotos.com

Šajā gadījumā var izmantot jostas, piespraudes, somas, šalles, rokassprādzes piemērotās krāsās: baltā, sarkanā, karaliski zilā un pat dzeltenā. Aksesuāri papildinās izskatu un padarīs to daudz interesantāku.

3. Nevērība pret faktūrām

Foto: pexels.com

Lai padarītu savu tērpu apjomīgu un dzīvespriecīgu, iemācieties izveidot garderobi no dažādām faktūrām. Šis noteikums īpaši attiecas uz melnu apģērbu. Izmantojot to pašu materiālu, lai izveidotu svārkus, tas izskatās garlaicīgi un bezpersoniski.

Nebaidieties kombinēt nesaderīgas lietas, piemēram, savienojiet zīda bikses līdzīgā krāsu shēmā ar samta melnu jaku. Interesanti izskatīsies arī melns kašmira džemperis ar gaišiem šifona midi svārkiem. Šādi risinājumi piešķirs izskatam dziļumu un pievilcību, padarot attēlu bagātāku un slāņaināku.

4.Melnā krāsā blakus sejai

Foto: pixabay.com

Centieties nepieļaut melnu seju, it īpaši, ja ir trīsdesmit. Šāds tuvums acumirklī piešķir izskatu gadiem, izceļ grumbas un tumšos lokus uz sejas, kā arī padara sejas vaibstus asākus un skarbākus. Tāpēc sievietēm novecojot, labāk izvairīties no melnām krāgām, džemperiem ar apkakli vai melniem šallēm, kas atrodas tiešā sejas tuvumā. Tādā pašā veidā vajadzētu izvēlēties cepuri.

Foto: depositphotos.com

Vai nevarat šķirties no savām iecienītākajām lietām? Pēc tam vienmēr “atšķaidiet” tās ar atbilstošiem aksesuāriem: ķēdītēm, krellēm, kaklarotām, kas izgatavotas gaišā nokrāsā.

5.Nepareiza apavu izvēle

Mūsdienu mode mums sniedz gandrīz pilnīgu rīcības brīvību, taču noteikti noteikumi pastāv pat šeit. Daudzas sievietes uzskata, ka melnbaltie toņi ir tik universāli un nepretenciozi, ka tie labi sader viens ar otru pat ar opciju “drēbes un apavi”, taču tas tā nav. Valkājot baltas kurpes zem pilnīgas melnas krāsas, sabojāt savu izskatu, nogriežot rumpja apakšējo daļu un padarot izskatu nepabeigtu.

Foto: pixabay.com

Melnai krāsai ir nepieciešami pareizi apavi (melni, tumši brūni, pelēki, sarkani vai violeti, piemēram, kontrastam), bet noteikti ne sniegbalti. Ja izvēlaties līdzīgu risinājumu, ieviesiet savā drēbju skapī baltu krāsu, vismaz ar aksesuāru palīdzību.

Svarīgākais