Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.
Izmantojot šo sarežģīto mehānismu, smadzenes, visticamāk, nodrošina, ka patērējam pietiekami daudz pārtikas - ne pārāk daudz un ne pārāk maz. Šā procesa traucējumi var izraisīt ēšanas traucējumus, piemēram, anoreksiju vai citus ēšanas traucējumus. Pētījuma rezultāti tika publicēti žurnālā “Journal of Neuroscience”.
Autori identificēja četras atšķirīgas neironu grupas, kas tiek secīgi aktivizētas ēšanas procesa laikā. Šīs neironu grupas darbojas kopā kā stafetes skrējēji, katrs piedalās citā sacensību fāzē.
Ir aizdomas, ka šīs grupas atšķirīgi apsver informāciju, ko tās saņem no ķermeņa, piemēram, cukura līmeni asinīs, izsalkuma hormonu daudzumu un to, cik pilns ir kuņģis. Piemēram, ceturtās grupas sensori var uzlikt lielāku svaru nekā pirmā grupa.
Tādā veidā hipotalāms nodrošina, ka ēdam ne par maz, ne par daudz.