Nepieļaujiet šīs kļūdas, ja vēlaties audzēt veselīgas istabas puķes

© Foto: depositphotos.com

Kas jādara, lai istabas augi kalpotu pēc iespējas ilgāk. Iestājoties vēsākam laikam, daudzi sāk domāt par augu pārnešanu no lauka uz istabu. Lai augi būtu skaisti un veselīgi, ir jāizvairās no kļūdām istabas augu kopšanā.

1.Spēcīgs ūdens spiediens

Daudzas mājas ir aprīkotas ar šļūtenēm, kas savienotas ar galveno ūdens padevi, tāpēc ir viegli aizmirst par ūdens spiediena ietekmi uz augiem. Ir svarīgi noregulēt spiedienu līdz zemam līmenim, lai nesabojātu trauslās lapas un augsni ap saknēm. Pārāk liels ūdens spiediens var izsist augu no augsnes, tāpēc vajadzētu kontrolēt šo procesu vai iepriekš iestatīt zemu ūdens plūsmu.

2.Pārmērīgs ūdens daudzums

Foto: pixabay.com

Daži puķkopji uzskata, ka jo vairāk ūdens viņi dod augam, jo ​​labāk tas ziedēs un zaļākas būs tā lapas. Tomēr tas ne vienmēr notiek. Ūdens pārpalikums var izraisīt ūdens iekļūšanu auga šūnās, izraisot tā šķelšanos un stumbru mīkstumu un nespēju atbalstīt zarus. Lai no tā izvairītos, drenāžai jāizmanto podi ar caurumiem. Ja augi atrodas ārā, jāievēro laistīšanas grafiks un jāizvairās no laistīšanas pirms stiprām lietusgāzēm.

3.Laistīšana nepareizā diennakts laikā

Foto: pixabay.com

Ir svarīgi izveidot regulāru laistīšanas kārtību, lai augi pierastu pie noteikta grafika. Labākais laiks laistīšanai ir agrs rīts vai agrs vakars. Izvairieties no laistīšanas spožā saulē, jo ūdens var ātri iztvaikot, pirms augs to var absorbēt. Ja laistīšanai izvēlas vakara laiku, pievērsiet uzmanību lapu stāvoklim. Naktī mitras lapas var būt uzņēmīgākas pret sēnīšu infekciju, kas siltā laika dēļ dienas laikā nenotiek.

4.Laista tikai lapotni

Foto: pixabay.com

Laistot augus, ir svarīgi pārliecināties, ka ūdens sasniedz saknes, jo tās ir tās, kas izplata ūdeni pa visu augu. Lapas un ziedi šo funkciju nepilda. Puķkopji bieži pieļauj kļūdu, laistot tikai lapas un ziedus, ignorējot saknes. Tas ir nepareizi, jo ūdens uz lapām ātri iztvaiko vai izraisa sēnīšu infekcijas, nevis baro saknes.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais