Nemaksājiet ar savu veselību: kāpēc suņa bļodai vienmēr jābūt tīrai

© Foto: Pexels.com

Daudzi suņu īpašnieki par to pat nedomā. Tikmēr, pieļaujot tik izplatītu kļūdu, par to var samaksāt ar savu veselību. Suņu īpašniekiem jāatceras, cik svarīgi ir uzturēt sava mīluļa vidi un mantas tīras, lai novērstu slimību izplatīšanos. Turklāt riskam nav pakļauts suns, bet gan pats saimnieks.

Suņu īpašnieki bieži aizmirst sava mājdzīvnieka barības bļodu. Saskaņā ar pētījumu, raksta "Mirror", 22% suņu īpašnieku mājdzīvnieka bļodu mazgā reizi nedēļā, 18% - reizi trijos mēnešos vai nemazgā to vispār. Bet tā ir ļoti bīstama prakse.

Netīra ēdiena bļoda ir ideāla augsne kaitīgām baktērijām, piemēram, salmonellām un listērijām, kas cilvēkiem var izraisīt ārkārtīgi nepatīkamus simptomus: caureju, sliktu dūšu, sāpes vēderā un drudzi. Īpaši bīstamas šīs baktērijas ir grūtniecēm, bērniem, pensionāriem pēc 65 gadu vecuma un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu.

Foto: Pexels.com

"Katru reizi pēc lietošanas nomazgājiet suņa barības bļodas, lai novērstu slimības," saka veterinārārsts Šons Makkormaks, "jo jūs galu galā paši neēdat no bļodas ar pārpalikumiem." Jūs saprotat, ka tas var būt nedroši jūsu veselībai. Tātad, kāpēc jūs to darāt ar sava mājdzīvnieka bļodu?"

Ja jūs netīrāt suņa zobus katru dienu, bet vienlaikus vairākas dienas atstājat bez mazgāšanas bļodas ar ēdiena un ūdens pārpalikumiem, jūs riskējat ar savu veselību. Tāpēc ir tik svarīgi katru dienu mazgāt suņa traukus ar karstu ūdeni, ziepēm un švammīti.

Foto: Pexels.com

Mazgāšanai būtu labi izmantot atsevišķas ierīces, lai cilvēku traukos netiktu pārnestas baktērijas, ar ko suņi ļoti labi tiek galā, bet cilvēkiem var izraisīt saslimšanu. Tas attiecas arī uz suņu bļodu mazgāšanu kopējā trauku mazgājamā mašīnā.

"Dažiem cilvēkiem tas ir labi, taču mums visiem ir savas higiēnas problēmas, un, ja vēlaties būt drošībā, es ieteiktu mājdzīvnieku barības un ūdens traukus mazgāt atsevišķi," secina ārsts.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais