TOP 10 notikumi kultūrā no 26. oktobra līdz 1. novembrim

6.lapa

Mistikas pieredzes izrāde “13” - “Trīspadsmit”

Publicitātes foto

Iluzionisma teātris “Mystero”, rudens veļu laikam aktivizējoties, 31. oktobrī, 1., 2.un 3. novembrī piedāvā saviem skatītājiem izrādi līdz šim nepieredzētā formātā - katru izrādes seansu tikai 13 skatītājiem.

Izrāde notiks Iluzionisma teātra/muzeja “Mystero” 2. Stāvā (Mistērijas istabā).

Izrādes formāts sastāv no burvju trikiem, stāstījuma un teātra elementiem. Izrādes izziņas materiāls ir balstīts patiesos notikumos, vismaz tik, cik tālu mēs tam ticam…

Publicitātes foto

Izrāde ir interaktīva.

Skatītāji iejutīsies gan raganu, gan inkvizītoru lomās, gan piedalīsies gaišreģa Hanusena pēdējā spiritisma seansā, gan pabūs mistisko leģendu apvītajā Amerikas bērnu namā, gan uzzinās ekscentriskās personības Blavatskas noslēpumus.

Skatītāji arī būs aculiecinieki paši savam domu spēkam… Tas un vēl daudz kas cits.

Publicitātes foto

Izrādes mērķis ir nevis biedēt, bet gluži otrādi - izskaidrot dažas populāras māņticības vai baiļu apvītus simbolus, lai saprastu to izcelsmi un iedarbību.

Neskatoties uz it kā nopietnajām tēmām, izrādes gaisotne ir viegla un humorīga. Mistiskais un nezināmais vienmēr cilvēkus ir saistījis, jo tas ir interesanti.

Foto no Daces un Enriko Pecolli personiskā arhīva

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli (Enrico Pezzoli) (attēlā) ir apceļojuši daudzas pasaules valstis, apzināti meklējot un izzinot konkrētās tautas mistiskos stāstus, cik iespējams no oriģināliem avotiem.

Šīs intereses rezultātā tika iegādāti daudzi vēsturiski objekti un artifakti, kas ir saistīti ar reliģiskām, kultūrvēsturiskām un mistiskām tradīcijām.

Publicitātes foto

Daudz no tā ir iespējams apskatīt, piedaloties Iluzionisma teātra/muzeja “Mystero” vadītajās ekskursijās pa muzeju.

Foto no Daces un Enriko Pecolli personiskā arhīva

Kāpēc "13"? Jo, piemēram, Taro kārts "Nāve" ir apzīmēta tieši ar skaitli 13, kristietībā 13 tiek uzskatīts par neveiksmīgu skaitli saistībā ar Svēto vakarēdienu, bet termins ‘’Triskaidekafobija’’ nāk no grieķu valodas un raksturo māņticīgo un patoloģisko trauksmi, ko daži cilvēki izjūt pret skaitli 13.

Patiesībā skaitlis 13 vienmēr ir saistīts ar transformāciju, atdzimšanu un pārmaiņām, un to var tulkot gan ar pozitīvu, gan negatīvu nozīmi.

Kā to iztulkosim mēs? Kā jaunu skaistu sākumu, brīvu no bailēm.

Ieteicamais vecums: 16+.

Video ieskats:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais