TOP 10 notikumi kultūrā no 26. oktobra līdz 1. novembrim

2.lapa

Mīlestības spēks, kas stiprāks par nāvi

Foto: publicitātes

Piektdien, 1. novembrī, plkst. 20.00 Arēnā Rīga gaidāma Vladimira Bogatoff rokoperas “Turaidas Roze” pirmizrāde. Titullomā - Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) soliste Marlēna Keine (attēlā).

Stāsts par Turaidas 1620. gada notikumiem laika gaitā pārtapis dzīvā leģendā, kuras izklāsts mēdz būt atšķirīgs detaļās, bet ir nemainīgs savā kodolā.

Rokoperas radošās trupas sastāvs ir starptautisks un tajā darbojas slaveni izpildītāji gan no operas jomas, gan citiem mūzikas žanriem. Galvenajās lomās: LNOB solisti Marlēna Keine (Maija) un Renārs Austrums (Maijas līgavainis Viktors). Rokoperā piedalīsies arī dziedātāji Alekss Silvers (Teicējs) un Lidija Breska (Linete), Juris Ādamsons (Greifs), Irma Pavāre (Frīda), Kijevas Mūzikla akadēmijas un Kijevas Operetes teātra solisti. Viņus pavadīs “JP Magic Orchestra” diriģenta Guntara Bernāta vadībā, ko papildinās arī čellu trio “Melo-M”.

Rokoperas iestudējums solās būt oriģināls - skatītāji varēs ne tikai baudīt skaistu mūziku un spēcīgu izpildītāju balsis, bet arī caur milzīgiem LED ekrāniem ienirt viduslaiku Siguldas gaisotnē.

Rokoperas librets, kas rakstīts angļu valodā, ir sirreāls, taču tā dziesmas un to saturs ir aktuāls arī mūsdienu kontekstā.

“Turaidas Rozes” radošā komanda cer, ka rokoperas grandiozais izpildījums gūs panākumus arī ārvalstīs, sniedzot skatītājiem iespēju iepazīt Latvijā dzimušo skaisto leģendu par Turaidas Rozi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“D vitamīns ir taukos šķīstošs vitamīns, kam ir vairākas svarīgas lomas organismā. Šī uzturviela ir īpaši svarīga imūnsistēmas veselībai, liekot daudziem cilvēkiem domāt, vai D vitamīna papildināšana var palīdzēt samazināt risku saslimt ar jauno koronavīrusu, kas izraisa COVID-19,” raksta healthline.com.

Svarīgākais