TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. oktobrim

3.lapa

Leļļu izstāde “Margaritai Stārastei - 110”

Foto: publicitātes

No ceturtdienas, 10. oktobra, Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lanciņu skolā, Tukuma novadā) apskatāma filmu studijas “Animācijas Brigāde” veidotā leļļu izstāde “Margaritai Stārastei - 110”.

Apmeklētājiem būs iespēja gremdēties atmiņās caur mākslinieces darbiem, kas kļuvuši par daļu no vairāku paaudžu bērnības.

Atklāšanas pasākums notiks 10. oktobrī plkst. 14.00 kopā ar režisori Daci Rīdūzi un mākslinieci Daci Rožlapu.

Publicitātes foto

Izstāde “Margaritai Stārastei - 110” tapusi, atzīmējot iemīļotās latviešu bērnu grāmatu autores nozīmīgo jubileju.

Tajā redzami tēli no četrām leļļu animācijas filmām, kas veidotas pēc Margaritas Stārastes iedvesmojošo darbu motīviem - “Zīļuks”, “Sārtulis”, “Zaķu Lielā diena” un “Kraukšķītis”.

Margarita Stāraste bieži izmantoja tēlus no dabā sastopamā: augus, dzīvniekus un citus elementus, kas palīdzēja bērniem attīstīt iztēli un mācīties no apkārtējās vides.

Publicitātes foto

Viņas darbos ir raksturīgas detalizētas, spilgtas ilustrācijas, piepildītas ar pozitīviem vēstījumiem par draudzību, piedzīvojumiem un dabas nozīmīgumu.

Margarita Stāraste (1914-2014) ir izcila grafiķe, iemīļota bērnu grāmatu autore un ilustratore. Devusi izcilu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā un grāmatu mākslā, ir neatņemama Latvijas kultūras un bērnu literatūras vēstures daļa, un viņas darbi joprojām tiek mīlēti un lasīti arī šodien. Sarakstījusi un ilustrējusi divdesmit grāmatas bērniem un ilustrējusi vairāk nekā četrdesmit citu autoru grāmatas bērniem. Apbalvota ar Pastariņa prēmiju, Latvijas Republikas Triju Zvaigžņu ordeni, grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele” mūža balvu, Autortiesību bezgalības balvu un Latvijas Literatūras gada balvu par mūža ieguldījumu bērnu literatūrā.

Publicitātes foto

Izstāde Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lanciņu skolā, Tukuma novadā) apskatāma līdz 2025. gadam 12. janvārim.

Darba laiks: no otrdienas līdz sestdienai - no plkst. 10.00 līdz 17.00, svētdienās - no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Masturbācija vīriešiem noder tik daudzos veidos. Tā var mazināt stresu, uzlabot garastāvokli un palīdzēt aizmigt. Regulāra ejakulācija var pat samazināt risku saslimt ar prostatas vēzi un palīdz dzīvot ilgāk. Bet kā tas ietekmē testosteronu?

Svarīgākais