TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Burāne un Maskats, divi Osokini, Selecku dzimta, Heinrihsone, Kalnciema, Olte un Šapošņikovs.

Divi Osokini, Haidns, Bēthovens un Ravels

Foto: publicitātes

VSIA “Latvijas Koncerti” aicina “Rudens kamermūzikas festivālā” izbaudīt virtuozu klaviermūziku - sestdien, 12. oktobrī, “Dzintaru koncertzāles” Mazajā zālē programmā ”Divi Osokini. Haidns, Bēthovens, Ravels”.

Uz vienas skatuves tiksies divi spoži Latvijas pianisti, tēvs un dēls - Sergejs un Andrejs (titulattēlā) Osokini, kuri vienlīdz labi izbauda gan solo muzicēšanu, gan saspēles prieku.

Programmā: Jozefa Haidna, Ludviga van Bēthovena, Morisa Ravela un Kloda Debisī skaņdarbi.

No leģendu apvītiem romantisma laikmeta saloniem līdz iespaidīgām mūsdienu koncertzālēm - četrrocīgā skaņu māksla jeb klavierdueti gājuši krāšņus un daudzveidīgus gadsimtu ceļus.

Publicitātes foto

“Rudens kamermūzikas festivālā” šī sastāva smalkumus atklās izcilie klavierspēles virtuozi Sergejs (attēlā) un Andrejs Osokini.

Lai gan tēvam un dēlam nav sveša meistara un mācekļa domapmaiņa, austriešu klasiķa Jozefa Haidna opusā “Meistars un māceklis” abi mūziķi sastaps vienādus izaicinājumus.

Arī Haidna audzēkņa Ludviga van Bēthovena vienīgie divi opusi klavierduetam paudīs viņa skolotāja optimistisko dzīvesziņu.

Vecās Eiropas spožums dzirkstīs parīzieša Morisa Ravela “Valsī”, skaidri tiecoties uz divu pianistu savienības augstākajām virsotnēm. Turpretī rotaļīgs naivums Kloda Debisī mūzikā bērniem apmānīs ikvienu - te katra nošuraksta atšifrēšanā nepieciešama meistara pieredze.

“Es - Andrejs Osokins un mans tēvs Sergejs (attēlā) spēlēsim uz vienas skatuves mūziku, kas domāta divām klavierēm, vienām klavierēm četrrocīgi un arī solo skaņdarbus, kur galvenā tēma būs tēvs un dēls, meistars un māceklis, skolotājs un viņa audzēknis. Skanēs Bēthovena daudzveidīgā klaviermūzika, skanēs Haidna unikālais opuss “Meistars un māceklis”, kā arī Debisī darbi klavierēm, piemēram, viņa izsmalcinātais cikls “Bērnu stūrītis”. Un būs arī pārsteigumi!” par gaidāmo koncertu stāsta pianists Andrejs Osokins.

Video - Andrejs Osokins par gaidāmo koncertu:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Viss ir pārejošs, un māksla dzīvot pēc principa «less is more» (mazāk ir vairāk – red.) vairāk nekā jebkad agrāk ir aktuāls. Skaistums slēpjas vienkāršībā un laikā, kad lietu pārprodukcija un nebeidzamās atlaides rosina aizvien no jauna gribēt kaut ko, kas visticamāk nav vajadzīgs.

Svarīgākais