12 kultūras pasākumi līdz 11. oktobrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Slovēņu rakstnieka Ēvalda Flisara vizīte Latvijā

Foto: publicitātes

Oktobra sākumā Latvijā viesosies viens no zināmākajiem slovēņu rakstniekiem Ēvalds Flisars (1945), kurš ir arī dramaturgs, redaktors un tulkotājs.

Studējis salīdzināmo literatūrzinātni Ļubļanā, angļu valodu un literatūru Londonā un psiholoģiju Austrālijā. Viņš ir īstens pasaules apceļotājs - līdz šim pabijis jau 98 valstīs (Latvija būs 99!). Bijis arī metro vadītājs Sidnejā, zinātnes enciklopēdijas redaktors Londonā, īsstāstu un raidlugu autors “BBC”, Slovēnijas Rakstnieku biedrības prezidents. Kopš 1998. gada ir slovēņu mūsdienu literatūras pārskata žurnāla „Sodobnost” redaktors.

Ēvalds Flisars (attēlā) 20 gadus dzīvojis ārzemēs (Austrālijā un Apvienotajā Karalistē), bet kopš 1990. gada dzīvo Ļubļanā.

Sarakstījis 15 romānus, no kuriem 11 nominēti Slovēnijas labākā gada romāna balvai, divus īsprozas krājumus, trīs ceļojumu aprakstus, divas grāmatas jauniešiem un 15 lugas.

Vairāki viņa darbi tulkoti 40 valodās.

Izdevniecība „Aminori” līdz šim laidusi klajā Ēvalda Flisara piedzīvojumu romānu bērniem „Alise trakajā zemē” un piedzīvojumu romānu ar detektīva intrigu „Zelta krastā”.

Tikšanās ar Ēvaldu Flisaru:

- 4. oktobrī plkst. 18.00 Cēsu Centrālajā bibliotēkā,

- 7. oktobrī plkst. 18.00 „Aminori” grāmatnīcā (Krišjāņa Valdemāra ielā 69, Rīgā),

- 9. oktobrī plkst. 16.00 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Daudzas mājsaimnieces meklē receptes vienkāršam un garšīgam ēdienam, ko pagatavot vakariņām visai ģimenei. Viegli salāti ar krabju nūjiņām būs īsts hīts uz galda. Ja gribas ko pavisam jaunu, tad krabju nūjiņas ar zirņiem var pagatavot gandrīz katru dienu. Tas ir lēti un ļoti ātri.

Svarīgākais