TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. oktobrim

2.lapa

Festivāls “ORGANismi”

Foto: publicitātes

Ceturtdien, 10. oktobrī, Latgales vēstniecībā GORS tiks atklāts 9. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”, turpinot iepazīt ērģeļu kā koncertinstrumenta bagātību, dažādību un iespējas.

Ar koncertprogrammu “Jazz. Spors. Bach” festivālu atklās ārvalstu viesi no Grācas un Štutgartes mūzikas augstskolām - Ulrihs Valters (Hammond ērģeles), Mihaels Spors (klavieres), Sebastians Šusters (bass) un Feliks Šraks (bungas).

Publicitātes foto

Vakara programmā būs iespēja dzirdēt neparastu un džeza estētikā balstītu Johana Sebastiana Baha ērģeļu trio sonāšu programmu.

Programmas skaņdarbu klāstu kuplinās arī Baha iedvesmotie 19. un 20. gadsimta komponistu F. Buzoni un L. Godovska aranžējumi, improvizācija par minimālisma komponista Filipa Glāsa tēmām, Ukrainā dzimušā komponista Nikolaja Kapustina džeza etīdes un koncertā klātesošā Mihaela Spora oriģinālmūzika un aranžējumi.

Ar Baha oriģināliem iepazīstinās Grācas mūzikas augstskolas profesors ērģelnieks Ulrihs Valters, bet sonātu džeza versijas izpildīs Mihaela Spora trio - Mihaels Spors (klavieres), Sebastians Šusters (bass) un Feliks Šraks (bungas).

9. Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā “ORGANismi” paredzēti izcili koncertuzvedumi.

- 12. oktobrī apmeklētājus gaida režisores Ineses Mičules un scenogrāfa Reiņa Dzudzilo veidots dziļi personisks, poētisks un reizē arī skaudrs vēstījums par koncertējošas mūziķes - ērģelnieces, mūziķes - sievietes ikdienas un svētku brīžiem, koncertzāļu spozmi un lidostu vientulību. Par ceļu, kas aicina doties līdzi. Par laiku, kas iedod, atdod, piedod.

Publicitātes foto

Koncerta solo mākslinieces Ivetas Apkalnas(attēlā) sabiedrotā šajā ceļā būs baletdejotāja Jūlija Brauere. Ērģeļu mūziku papildinās situminstrumenti Kalvja Sleža - Zaļkalna izpildījumā.

Publicitātes foto

- 11. oktobra vakarā GORS Horeogrāfijas zālē notiks arī tikšanās ar vadošo Latvijas Nacionālā baleta solisti Jūliju Braueri (attēlā), lai iepazītos ar baletdejotājas ikdienas rituāliem, īpašām kostīmu sastāvdaļām, dienas režīmu, izrādēm, sapņu lomām un vēl daudz ko citu.

- 18. oktobrī būs iespēja piedzīvot neatņemamu festivāla sastāvdaļu, kas ir muzikāli skatuvisks jaundarbs gados jaunākiem mūzikas cienītājiem un viņu ģimenēm.

Publicitātes foto

Kas notiks ar vistas Kamillas ģimeni, Kuplastes kungu, bailīgo Pelēnu, robotu konstruētāju Matildi, milzi Jēci un pūci Paulīni brīdī, kad kādā nelielā ciematā pazudīs internets?

Tas noskaidrosies muzikālā uzveduma “Kaimiņi” pirmizrādē.

Uzveduma režisors un aktieris - aktieris Gerds Lapoška, komponiste - Marina Gribinčika, mūzika - ērģelniece Iveta Apkalna un LMMV Rēzeknes mūzikas skolas audzēkņi un skolotāji, bet scenogrāfijas elementus izkrāsos J. Soikāna Ludzas Mākslas skolas jaunie mākslinieki.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kad esat noraizējies, var viegli justies tā, it kā jums ir nepieciešams uzlabot noteiktas lietas, taču lielākā daļa no šīm lietām patiesībā ir ārpus jūsu kontroles. Starp darba stresu, ģimenes problēmām un cilvēka esības realitāti ir viegli sajust pasaules spiedienu uz saviem pleciem.

Svarīgākais