TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Nevarauska un Subatnieks, Apkalna un Bulajevs, Botmane un Dzelzītis, Zariņš un “Sinfonietta Rīga”, Dreimane un Daugaviņš, Argeriča un “Modiljāni”.

Baibas Sipenieces-Gavares dzīves garša

Foto: publicitātes

Ar pilnīgi jauniem stāstiem par vēl nedzirdētiem piedzīvojumiem piektdien, 11. oktobrī, Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace” uz savas jaunās stāvizrādes “Ir vēl” pirmizrādi aicina populārā humoriste, radio un TV personība Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā).

“Man reiz draudzenei bija salūzis telefona aparātam zvans un mums bija noruna, ka stundās un pusstundās viņa drošības pēc pacels klausuli, lai vismaz tā mēs varētu sazināties. Ar mani ir līdzīgi - pirms pieciem gadiem bija tā “apaļā stunda”, kad biju gatava runāt, un tagad ir kārta pusstundai. Un ir jau arī par ko!“ saka Baiba Sipeniece - Gavare.

Publicitātes foto

Stāvizrādes formāts ir par to, ka cilvēks atnāk un stāsta, kā pasaule mijiedarbojās ar tavu dzīvi, kā izdzīvots konkrēts laiks, kā ir mēģināts ar šo laiku sadzīvot un kā ir atrasta dzīves garša.

“Daudziem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem populāra lieta ir rakstīt savus memuārus, tādā veidā piefiksējot laiku. Rakstīšana nav mans žanrs, bet runāšana gan.

Publicitātes foto

Man vieglāk ir izstāstīt un tas ir tas, ko māku darīt un daru jau gadiem. Jā, mans žanrs varbūt ir gaistošs un es noteikti neesmu tas cilvēks, kura vārdus vajag iekalt akmenī, bet es priecājos, ka mans stāsts un skats uz lietām un notikumiem kādam rezonē un, iespējams, maina attieksmi pret līdzīgiem notikumiem un pieredzi.

Tādēļ es laiku pa laikam runāju un, ja ejat garām, paceliet telefonu, varbūt kaut kur mūsu domas saskanēs,“ aicina Baiba.

Publicitātes foto

Jauno izrāžu “Ir vēl” tūre sāksies ar pirmizrādi Rīgā, un tai sekos ap 30 izrādēm visā Latvijā - Siguldā, Ulbrokā, Madonā, Jēkabpilī, Ogrē, Valmierā, Gulbenē, Rēzeknē, Kuldīgā, Ventspilī, Cēsīs, Liepāja, Aizkrauklē, Jelgavā, Bauskā, Alūksnē, Tukumā, Ādažos un citviet.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Svarīgi ir ne tikai tas, ko un cik mēs ēdam, bet arī tas, kurā laikā to darām – no tā ir atkarīgs miegs, veselība un pat svars. Starp visām ēdienreizēm īpaši svarīgs ir laiks, kad ēst vakariņas.

Svarīgākais