Kultūras pasākumi līdz 4. oktobrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

“Skaņu meža” ievadkoncerti

Foto: publicitātes

Eksperimentālās mūzikas festivāls “Skaņu mežs” savus centrālos koncertus aizvadīs 4. un 5. oktobrī kultūras telpā “Hanzas Perons”, taču tā programma tikusi paplašināta arī ar bezmaksas ievadkoncertiem bārā “Laska V21” (Vagonu ielā 21) - sestdien, 28. septembrī, plkst. 18.00.

“Skaņu mežs” ticis nodēvēts par lielāko eksperimentālās mūzikas festivālu Baltijā (“The Wire Magazine”) un seko līdzi pārmaiņām visdažādākajos mūzikas žanros - no elektro-akustikās un laikmetīgās mūzikas līdz repam, metālam un pankrokam.

Festivāla atklāšanas pasākumā uzstāsies komponists Ernersts Valts Circenis ar elektroniskiem darbiem, bundzinieka Ārona Edžkomba (Aaron Edgcomb) un ģitāristes Kirstenas Kerijas (Kirsten Carey) brīvās improvizācijas duets un elektro-akustiskās mūzikas komponists, izdevējs un pasākumu rīkotājs Džons Čantlers (John Chantler).

Pasākuma noslēdzošajā daļā DJ setus spēlēs mūziķis Niks Kleins (Nick Klein), kas nedēļu vēlāk ar uzstāšanos gaidāms “Hanzas Peronā”, un skaņu mākslinieks Ģirts Reiniks.

Ģirts Reiniks ir dīdžejs, skaņu mākslinieks un grafiskais dizainers no Rīgas. Viņš ir bijis līdzdalīgs vietējā pagrīdes mūzikas kopienā kopš 2010. gadu sākuma, tostarp spēlējot tehno klubos, esot radio raidījuma “Skaņu mežs” līdzveidotājs vai brīvā formā atskaņojot eksperimentālās mūzikas ierakstus nelielām auditorijām. Viņa interese par plašu, bet reizē skaidri definētu mūzikas spektru, ir rezultējusies priekšnesumos dažādos kontekstos, neierobežojot sevi noteiktā žanrā. Reinika muzikālās takas vijas no intensīvā un piesātinātā cauri rāmajam un netveramajam līdz savādajam un sarežģītajam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ik gadu 29. septembrī tiek atzīmēta Pasaules sirds diena, pievēršot īpašu uzmanību sirds slimību profilakses lielajai nozīmei. Viens no būtiskākajiem sirds veselības faktoriem ir savlaicīga vēršanās pie speciālista, pārbaužu veikšana un pacienta līdzestība.

Svarīgākais