13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Garīgās mūzikas koncerts

Foto: publicitātes

Svētdien, 22. septembrī, plkst.15.00 Salaspils Romas katoļu baznīcā Zemessardzes koris “Stars” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā aicina uz garīgās mūzikas koncertu “Tāls ceļš”.

Koncerta programmā iekļautās kompozīcijas pārstāv dažādus latviešu un ārzemju a capella garīgās mūzikas laikmetus, tostarp H. Persela, J. Reinbergera, A. Bruknera, E. Grīga, Z. Randala- Strūpa, V. Miškina, J. Kalniņa, R. Dubras, Ē. Ešenvalda, U. Prauliņa, A. Dzenīša un citu komponistu radītos darbus korim.

Jau septembra beigās Zemessardzes koris “Stars” dosies uz Lietuvu, lai piedalītos 14. Starptautiskajā Sv. Jēkaba festivālā, ko ar Lietuvas Valsts prezidenta un Metropolīta atbalstu rīko Lietuvas Valsts koris “Vilnius”.

Zemessardzes kora “Stars” koncerts Salaspils Romas katoļu baznīcā būs kā ieskats daļā programmas, kuru atskaņos kaimiņvalstī.

Zemessardzes koris “Stars” ir Zemessardzes orķestra apakšvienība un vienīgais militārais koris Latvijā. Tas dibināts 2012. gada 5. septembrī, kad diriģenta vecākā zemessarga Ārija Šķepasta uzrunāti kopā pulcējās vairāk nekā 30 dziedātāju no Latvijas labākajiem amatieru un profesionālajiem koriem.

Turpinot Zemessardzes orķestra un kora tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais