13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Ukrainas laikmetīgās dejas izrādes

Foto: publicitātes

Otrdien un trešdien, 24. un 25. septembrī, Rīgas cirkā un Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pastā notiks Ukrainas dejas platformas pasākumi.

Starptautiskā projekta galvenais uzdevums ir starpvalstu dialoga veidošana šajā turbulentajā laikā, kurā dzīvojam. Platformas norisēs bez Latvijas iesaistītas arī Igaunija un Bulgārija.

Divu dienu laikā interesenti varēs noskatīties trīs īsfilmu pirmizrādes, piedalīties paneļdiskusijā un izbaudīt divas ukraiņu laikmetīgās dejas izrādes.

Šī pasākuma līdzrīkotāji Latvijā ir biedrība “Party” un starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks Dejot”. Tā izpilddirektore Baiba Ozoliņa stāsta: "

“Festivāls tradicionāli notiek jūnijā, taču šogad arī septembrī esam sagatavojuši īpašu programmu Ukrainas dejas platformas ietvaros, kur varēsim redzēt jaunākās Ukrainas dejas mākslinieku izrādes un filmas, kā arī piedalīties diskusijā. Par to, kā turpināt radīt, kad apkārt viss grūst, vai arī jādzīvo piespiedu trimdā,” stāsta tā izpilddirektore Baiba Ozoliņa.

Ukrainas Dejas platformas pasākumi sāksies 24. septembrī LKA Zirgu pastā, kur paneļdiskusijā Ukrainas un Eiropas mākslinieki apmainīsies ar pieredzi, kā veidot stipru profesionālu horeogrāfu kopienu un dibināt radošo saikni sabiedrības krīžu laikā. Diskusiju angļu valodā vadīs dejas kritiķe un dramaturģe Inta Balode.

Vakara turpinājumā varēs noskatīties trīs īsfilmu pirmizrādes, kas tika veidotas ukraiņu dejas tiešsaistes arhīvam “Let The Body Speak” ("Ļauj ķermenim runāt"). Ieeja uz 24. septembra filmu skatēm un diskusiju bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais