13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Saksofona kvarteta “Morphing” koncerts

Foto: publicitātes

Piektdien, 27. septembrī, plkst. 18.00 Emīla Dārziņa Mūzikas skolas lielajā zālē notiks saksofona kvarteta “Morphing” koncerts.

Koncertā muzicēs saksofonu kvartets “Morphing” (attēlā), Oskars Petrauskis, Elīna Bērtiņa-Petrauska, Raimonds Petrauskis un meistarklašu dalībnieki.

Festivāls “Riga Sax Weekend”, kas notiek jau otro gadu, pulcē interesentus no Latvijas un ārzemēm.

Šogad festivāls sadarbībā ar MIKC NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolu un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu piedāvā lielisku iespēju apmeklēt kursus saksofona spēlē plašā spektrā - sākot no saksofona spēles pamatiem līdz pat augstskolas līmenim. Akadēmiskā saksofona, džeza un populārās mūzikas virzienā pie pasaules klases pasniedzējiem - mūziķiem, kuri šobrīd ir atzīti un aktīvi muzicē. Šogad pirmo reizi ir iespēja pieteikties uz individuālām nodarbībām, pieteikt saksofona ansambļus un kvartetus, kā arī vērot meistarklašu norisi.

Festivāla laikā notiks kursi un meistarklases ar Francijas saksofonu kvarteta “Morphing” un džeza saksofonistu “Baptiste Herbin” dalību. Šī būs vienreizēja iespēja gan Latvijas, gan ārzemju profesionālās ievirzes mūzikas skolu, profesionālo vidusskolu audzēkņiem un Mūzikas akadēmijas studentiem papildināt zināšanas un gūt praktisku pieredzi instrumenta spēlē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?