13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Mīlas pilna sirds

Foto: publicitātes

Septembrī tradicionāli Latvijā atzīmē Dzejas dienas. Arī RTU studentu teātri ir sagatavojuši piesātinātas dzejas lasījumu programmas un aicina skatītājus ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 19.00 uz RTU Zinātnisko bibliotēku piedalīties Studentu dzejas dienā “Mīlas pilna sirds”.

RTU studentu teātri šogad ir sagatavojuši piesātinātas dzejas lasījumu programmas.

Studentu dzejas dienas moto “Mīlas pilna sirds” izvēlēts ar nolūku aktualizēt emociju spektru, kas saistīts ar mīlestības klātbūtni, tās neesamību, alkām pēc mīlestības.

Pasākumā “Mīlas pilna sirds” piedalīsies RTU studentu teātris “Spēle” un tā vadītāja - aktrise un režisore Raimonda Vazdika (attēlā), kā arī teātris “Kamertonis” un mākslinieciskā vadītāja Ludmila Stančika.

Aktieri lasīs Imanta Ziedoņa, Māras Zālītes, Jāņa Rokpeļņa, Austras Skujiņas, Edvīna Raupas, Raimondas Vazdikas, Agneses Rutkēvičas, Dainas Marcinkuss un citu autoru darbus.

Ļoti gaidīts viesis pasākumā būs jaunā un talantīgā dzejniece Krista Anna Belševica, kura lasīs savu dzeju un dalīsies pieredzē dzejas rakstīšanas noslēpumos, saskarsmē ar lasītāju un atklās kuriozus, saistītus ar dzejas lasīšanu un tās interpretāciju.

Video ierakstos interesenti dzirdēs Ulda Brieža dzeju aktiera Kaspara Znotiņa izpildījumā, kā arī mācītāja Krista Kalniņa rakstītos dzejoļus Rēzijas un Krista Kalniņu veidotā programmā “Niekkalbīša dzejoļu grāmatiņa”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?