13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

13.lapa

18. gadsimta mūzikas lielmeistari

Foto: publicitātes

Sestdien, 21. septembrī, plkst. 16.00 koncertzālē “Collegium Musicum Riga” notiks Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls - Muzikālas skices Frīdriha Lielā galmā.

Koncerta programma būs aizraujošs ceļojums laikā.

Tajā satiksies divi 18. gadsimta lielmeistari mūzikā - Johans Joahims Kvancs (Johann Joachim Quantz, 1697-1773), kurš pasaules mūzikas vēsturē zināms ne vien kā izcils instrumentālās mūzikas komponists, bet arī flautas spēles metodikas autors, instrumentu būvnieks un inovators, kā arī - Prūsijas karalis Frederiks II (Friedrich II, 1712 - 1786), kurš ārkārtīgi mīlēja mūziku un ne vien bija talantīgs J. Kvanca audzēknis flautas spēlē, bet arī mantojumā atstājis virkni skaņdarbu gan flautai solo, gan dažādiem kamermūzikas sastāviem un flautas koncertus ar orķestri.

Koncertā piedalīsies: Trio “Kadiķītis” - Aija Dimza (traversflautas), Elfrīda Švalbe (baroka čells) un Mihails Pranovičs (klavesīns).

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais