13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

12.lapa

Āra Matesoviča fotoizstāde

Foto: publicitātes

Valmiermuižas alus vēstniecībā (Aristida Briāna ielā 9a) atklāta aktiera un daudzpusīgā mākslinieka Āra Matesoviča fotoizstāde “Melns uz balta”.

FPV dronu pilots, motosportists, videogrāfs un kaislīgs fotogrāfs - šie ir tikai daži no Āra Matesoviča neskaitāmajiem hobijiem. Nu viņš pirmo reizi publiski izrāda savus darbus izstādē ar nosaukumu “Melns uz balta”.

Apskatei pieejama rūpīgi izvēlētu melnbalto fotogrāfiju kolekcija, kas uzņemta uz 35 mm foto filmas - medija, kas māksliniekam ir īpaši tuvs.

Šīs fotogrāfijas bijušas pieejamas vienīgi tuvākajiem draugiem un ģimenes locekļiem, savukārt citas Āra fotogrāfijas, iespējams, jau esat redzējuši teātra trupas “Kvadrifrons” publicitātes materiālos.

Apmeklētāji Valmiermuižas alus vēstniecībā gūs unikālu iespēju iepazīt pasauli caur Āra objektīvu - pasauli, kas atspoguļo viņa dziļo saikni ar fotomākslu un mīlestību pret analogo fotogrāfiju.

Izstāde ne tikai izceļ viņa māksliniecisko talantu, bet arī svin radošās izpausmes mainīgo dabu laikmetā, kurā vairs nav iespējams aprobežoties ar vienu profesiju.

“Vēlos teikt paldies savai kuratorei un Valmiermuižas kultūras biedrības kultūras projektu vadītājai Inesei Tonei par manis mudināšanu veidot šo izstādi, kā arī Valmiermuižas alus vēstniecībai par iespēju pie viņiem izstādīt savas fotogrāfijas.

Šī izstāde ir veltīta manam vectēvam Jurim Jansonam, kas tāpat kā es aizrāvās ar fotografēšanu. Iespējams, tieši no viņa esmu mantojis spēju just kadru un vēlmi tvert mirkli uz fotofilmas.

Man gribētos domāt, ka viņš lepotos, ja redzētu manas bildes,” tā Āris Matesovičs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.