17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

16.lapa

Teātris ārvalstīs

Foto: publicitātes

Publicēta jauna epizode Latvijas teātra darbinieku savienības raidierakstu sērijā - “Teātris ārvalstīs”.

No 1. līdz 8. septembrim Tartu notiek Igaunijas teātra festivāls “Drāma”, kas apkopo iepriekšējā gada aktuālākos un spilgtākos Igaunijas teātra iestudējumus. Šogad festivāls norit Eiropas kultūras galvaspilsētas zīmē, un savā programmā piedāvā padziļināti iepazīties ar igauņu drāmu gan vēsturiskā aspektā, gan aktuālajos tekstos - tam veltīta Zināmo nezināmo māja, kur būs dramaturģijas izstāde, bibliotēka un notiks lugu lasījumi. Festivālā šogad notiek arī Baltijas Drāmas foruma tikšanās, kas vienkopus pulcēs Latvijas, Igaunijas un Lietuvas teātra profesionāļus.

Par Igaunijas teātra un skatuves mākslas lauku un tā daudzveidību šodien Jevgēņija Šermeņeva sarunājas ar Igaunijas teātra aģentūras pārstāvi, Igaunijas teātra starptautisko sakaru koordinatori Līsi Aibelu (Liisi Aibel).

Raidieraksts pieejams LTDS mājaslapā, sadaļā “Skate”. Raidieraksta autore: Jevgēņija Šermeņeva, epizodes simultānais tulkojums latviski: Maija Pavlova.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais