17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

11.lapa

Senās mūzikas ansamblis no Francijas

Publicitātes foto

Piektdien, 13. septembrī, koncertzālē “Collegium Musicum Riga” notiks “Rīgas vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls”.

Starptautiskā rezidenču projekta ”Sustainable Eeemerging” dalībnieki - senās mūzikas ansamblis “The Banshies no Parīzes, Francijas.

Jau 10 gadus Rīgas Senās mūzikas centrs ir viens no galvenajiem starptautiskā rezidenču projekta “Eeemerging” partneris. Sadarbojoties nozīmīgiem Eiropas senās mūzikas centriem pie profesionālajai attīstībai nozīmīga atbalsta tiek perspektīvākie un labākie Eiropas jaunie senās mūzikas ansambļi.

No 2024. gada ir aizsācies jau trešais ilgtermiņa projekts “Sustainable Eeemerging”, kas arvien vairāk akcentē ilgspējīgas domāšanas nozīmību arī mūzikā un ar to saistītajās industrijās.

Pēc īru mitoloģijas vārds “banshee” nozīmē ragana un sūtnis no citas pasaules.

Ansamblis radies kā drošā vide, kas ļauj brīvi eksperimentēt un meklēt jaunus ceļus. Ansamblis veidots brīvs no hierarhijas un vērsts uz labu komunikāciju.

Ansamblis mācās un attīstās daloties savās kaislībās: savstarpējās dažādās kultūrās, muzikālajās gaumēs (piemēram, ķeltu mūzika, pētniecība, literatūra, māksla). Ikvienam ansambļa dalībniekam ir liela pieredze kultūras jomā. Ikviena ansambļa programma ir balstīta uz stāstu, kas tiek izstāstīts koncerta laikā. Tiek veidots maršruts - mainot tradicionālus baroka laika skaņdarbus un tautas mūzikas melodijas ar literatūru un jaundarbiem, kas radīti speciāli ansamblim. Ansamblis “The Banshies” pašlaik aktīvi strādā pie ieraksta, sadarbojoties ar izdevējkompāniju “Appassionato”.

Ansamblī “The Banshies” muzicē: Jaore Talibarta (Yaore Talibart) - vijole, Roksana Rastegāra (Roxana Rastegar) - vijole, Suzanna Volfa (Suzanne Wolff) - čells.

Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais