TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. septembrim

4.lapa

Georgija Osokina solokoncerts

Foto: publicitātes

Sestdien, 7. septembrī, plkst.19.00 ar ekskluzīvu solokoncertu Mazajā Mežotnes pilī viesosies izcilais latviešu pianists Georgijs Osokins (attēlā).

Šajā vakarā mākslinieka sniegumā izskanēs Pētera Vaska “Baltā ainava”, Johannesa Brāmsa “Otrā sonāte”, Jozefa Haidna “Lielā sonāte” u.c. skaņdarbi.

“Daudz kas šajā programmā notiks pirmo reizi. Sava veida eksperimentēšana, kuru ļoti bieži atļaujos realizēt tieši Mežotnē, kur vienmēr veidojas īpaša noskaņa.

Meklējot jaunus krastus, citu sonoriku un svaigumu, pirmo reizi atskaņošu Haidna un Brāmsa solo mūziku. Skanēs spožā un vēlīnā Haidna Sonāte un agrīnā, bet ļoti mistiskā un kaislīgā Brāmsa Sonāte. Savukārt Pētera Vaska un Ferenca Lista opusi būs kā sava veida kolonnas, atverot un noslēdzot koncerta ceļojumu,” saka Georgijs Osokins.

Publicitātes foto

Pianistu Osokinu dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins plašu starptautisku ievērību guva 2015. gadā, kad, būdams vien 19 gadus vecs, piedalījās Starptautiskajā Šopēna konkursā. Jau vēl pirms konkursa fināla Georgijs Osokins saņēma uzaicinājumus uzstāties gan prestižajā festivālā “Šopēns un viņa Eiropa” Varšavā, gan doties pirmajā Japānas tūrē.

Georgijs Osokins koncertējis Polijas Nacionālā radio simfoniskā orķestra koncertnamā Katovicē, Tokijas Metropoles teātrī; viņš uzstājies Šveicē, Vācijā, ASV u.c. Šogad Georgijs kā solomākslinieks debitējis Pjēra Bulēza zālē Berlīnē, kā arī atgriezies Milānas “Serate Musicali” festivālā un Londonas Vigmora zālē, kā arī debitējis kopā ar Izraēlas Filharmonijas orķestri.

Kopš 2018. gada mūziķis sadarbojas ar Gidonu Krēmeru un kļuvis par orķestra pastāvīgo rezidējošo viesmākslinieku.

Gidons Krēmers par šo sadarbību teicis: “Georgijs Osokins ir ne tikai izcils pianists, bet arī ļoti apdāvināts mūziķis, ar kuru kopā ir milzīgs prieks atskaņot dažādu autoru un stilu partitūras!”

Oktobrī Georgijs Osokins kopā ar “Kremerata Baltica” dosies Āzijas tūrē. Kad vien iespējams, Georgijs uzstājas arī Latvijā, un 7. septembrī būs patiešām ekskluzīva iespēja viņa vienīgo solokoncertu baudīt Lielupes krastā, Mazajā Mežotnes pilī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?