TEĀTRA AFIŠA septembrim

8.lapa

PIRMIZRĀDE

Par sievietēm divos karos

Publicitātes foto

Otrdien, 10. septembrī, plkst. 18.30 pirmizrāde Valmieras teātra Apaļajā zālē - “Izdzīvošanas piezīmes” (pēc Oksanas Zabužko un Martas Hillersas dienasgrāmatām). Režisors - Mārtiņš Eihe.

Izrāde balstās divu sieviešu dienasgrāmatās, kurās tiek aprakstīta pieredze kara apstākļos. Viņu dzīvesvietās mainās vara, un viņas kļūst par laupījumu vīriešiem no svešām armijām.

Sievietes cilvēcība, brīvā griba, pašcieņa un dzīvība kļūst par trofeju, kura bez minstināšanās tiek sagrābta. Kopā ar pulksteņiem, paklājiem, podiem un veļasmašīnām tā kļūst par iekarošanas formu un uzvaras simbolu.

Publicitātes foto

Savu pirmo satikšanos ar skatītājiem iestudējums piedzīvos 2024. gada Valmieras vasaras teātra festivālā, pēc tam nonākot Valmieras teātra regulārajā repertuārā.

Mākslinieces - “Grāfienes”, teksts - Krista Burāne, mūzika - Emīls Zilberts.

Lomās: Gerda Embure, Mārtiņš Liepa un Sandija Dovgāne.

Nākamās izrādes: 11. un 12. septembrī plkst. 18.30.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais