TEĀTRA AFIŠA septembrim

7.lapa

DEBIJAS

Jautri pārpratumi un patiesa mīlestība

Publicitātes foto

Sestdien, 7. septembrī, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā un baletā gaidāmas debijas - operā “Mīlas dzēriens” debitēs Katrīna Paula Felsberga (Adīna), Daniils Pogoriless (Belkore) un Rihards Mačanovskis (Dulkamara).

Nemorīno ir neprātīgi iemīlējies Adīnā, taču nespēj saņemt drosmi, lai atzītos jūtās. Ak, ja vien būtu tāds burvju dzēriens, kas atvērtu skaistās Adīnas acis un ļautu viņai saskatīt Nemorīno mīlestību! Ceļojošā tirgoņa Dulkamaras krājumos vajadzīgais atrodas, tomēr dzēriena radītais efekts nav gluži tāds, kādu Nemorīno vēlētos.

Jautrie pārpratumi operā liek secināt, ka patiesa mīlestība ir debešķīgs spēks, kas pārvar visus šķēršļus.

Gaetāno Doniceti komiskās operas “Mīlas dzēriens” pirmizrāde notika 1832. gadā Milānā. Latvijas Nacionālajā operā šī opera iestudēta trešo reizi.

Izrādes valoda: itāļu, tulkojums titros: latviešu, angļu. Muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisors Svens Ēriks Behtolfs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais