Kultūras pasākumi līdz 6. septembrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Kolektīvās uztveres paradokss

Publicitātes foto

No 29. augusta līdz 14. septembrim Kalnciema kvartāla galerijā skatāma mākslinieku apvienības M.A.A.K. izstāde “Brīnumjauki”.

Par to, kas izstādē redzams, stāsta paši mākslinieki:“

“Novērota noslēpumaina būtne Polijā’’, “Satraukti iedzīvotāji Kenijā”, “Āpša šovs Liepājā”, “Vai tas ir ezis vai cepures bumbulis?”. Iedvesmojoties no dažādiem reāliem ziņu sižetiem, kur par komiski dīvaino tiek stāstīts ļoti nopietni, vienreizējā apvienība M.A.A.K. ir radījusi darbus par dzīvi, kura var būt brīnumjauka - muļķīga, groteska, smieklīga un ļoti skaista.

M.A.A.K. savos darbos atspoguļo kolektīvās uztveres paradoksu, kurā absurdais mijās ar traģisko un komisko. Fenomens izpaužas brīdī, kad nejauša indivīda novērota situācija, kļūst par kādas cilvēku grupas realitāti un notikumu/sensāciju, uz kuru reaģēt.

Cilvēki, neapšaubot sniegto informāciju, reaģē gan ar izjustu empātiju, gan ar bailēm un sajūsmu.”

Vienreizējo apvienību M.A.A.K. veido: Mailo Mēness, Arta Volbeta, Alise Rudēvica un Karīna Volbeta.

Uz izstādes atklāšanu apmeklētāji ielūgti 29. augustā plkst. 19.00.

Pēc tam izstāde būs atvērta katru darba dienu plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00, svētdienās galerija slēgta. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?