13 kultūras pasākumi līdz 30. augustam, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Jubilejas gleznu un rotu izstāde

Foto: publicitātes

Mākslas galerijā “Durvis” (Brīvības laukumā 21, Tukumā) atklāta gleznotājas, ādas apstrādes meistares Rutas Štrodahas jubilejas gleznu izstāde “Sievietes un ziedi“ un rotu mākslinieka Jura Pilmaņa izstāde “Laikam ritot”.

Ruta Štrodaha ir gleznotāja, ādas apstrādes meistare, dzimusi Irlavas pagastā, Tukuma novadā (1954). Mācījusies Irlavas vidusskolā, kur par skolotājiem strādājuši arī abi viņas vecāki, pamatskolu pabeigusi Tukumā. Beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, ādas apdares nodaļu, ieguvusi mākslinieka-meistara diplomu (1976).

Pirmā darba vieta bijusi Tukuma sadzīves pakalpojumu kombināts “Daiļkrāsotava”, sekoja darbs rūpnīcā TEMR, kur strādājusi par noformētāju. Papildus vakaros vadījusi ādas pulciņu bērniem “Bērnu jaunrades namā”. Strādājusi Tukuma 2. vidusskolā par zīmēšanas skolotāju (1990-1993). Strādājot Tukuma universālveikalā par noformētāju, savas zināšanas pilnveidojusi Rīgas Amatniecības vidusskolā - skatlogu noformēšanā.

Juris Pilmanis ir dzimis Tukumā (1952). Pirmās skolas gaitas uzsāka Jāņa Raiņa vidusskolā, beidzis Irlavas vidusskolu (1972). Apmeklējis Tautas Lietišķās Mākslas studijā “Kalvis”, kur ieguvis “Tautas Daiļamata Meistara” nosaukumu (1979).

Saņēmis Atzinības rakstu par dalību “TLM” studijas “Kalvis” rīkotajā gada izstādē (2024). Mākslinieks ar rotu darināšanu nodarbojas jau vairākus gadu desmitus. Veido gan seno rotu kopijas, gan mūsdienu moderna dizaina darbus.

Izstāde bez maksas apskatāma Mākslas galerijā “Durvis” līdz 25. septembrim. Mākslas galerijas “Durvis” darba laiks: pirmdienās un sestdienās - no plkst. 9.00 līdz plkst. 15.00, no otrdienas līdz piektdienai - no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais