TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. augustam

6.lapa

Likteņzīmes. Imants Ziedonis

Foto: publicitātes

Piektdien, 23. augustā, plkst. 19.00 Likteņdārzā norisināsies jau trešais literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” koncertuzvedums “Likteņzīmes. Imants Ziedonis”.

Koncertā piedalīsies: Intars Rešetins, Jānis Strazdiņš (“Cosmos”, “Latvian Voices”), Kristiāna Stirāne, Elvijs Bušs, Jānis Miltiņš.

Koncertuzvedumā skanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Bet to, kādu redzēja, sajuta un dzirdēja Dzejnieku viņa laikabiedri, skatītājiem palīdzēs saprast aktieri - Intars Rešetins un Kristiāna Stirāne.

Šī koncetprogramma iecerēta kā piemineklis cilvēcībai, ko Imants Ziedonis ar savu daiļradi rakstījis latviešu tautas ģenētiskajā atmiņā.

Imants Ziedonis (1933-2013) - dzejnieks, prozaiķis, atdzejotājs, publicists, scenārists, sabiedrisks darbinieks bija un ir viens no izcilākajiem un populārākajiem 20. gs. otrās puses latviešu dzejniekiem un publicistiem. Viņa dzeja asociatīvā un meditatīvā manierē risina filozofiskas un nacionāli nozīmīgas tēmas. Līdztekus dzejai rakstījis arī kinoscenārijus, dokumentālo prozu, literārās pasakas un epifānijas. Imanta Ziedoņa prozas valoda ir intelektuāli filozofiska un tai raksturīga rotaļāšaņās ar paradoksiem.

Rakstnieks Alberts Bels uzskata:

“Ziedoņa radošā un aktīvi sabiedriskā darbība līdz pat Atmodai lielā mērā noteica to, ka mēs nekļuvām par zombijiem, bet palikām savā patībā jeb identitātē, palikām savos vecajos dievos. Viņš iededzināja Jāņu ugunskuru, kas dega cauri okupācijas gadiem, un mūsu tauta to apzinās.”

Iecerēts, ka labos laikapstākļos, koncerts norisināsies uz Saieta nama jumta, kas pēc arhitekta A. Kronberga ieceres radīts kā tilta sākums un līdz ar to lieliski papildina koncerta ieceri tiekties uz virzību, pamatīgumu, saglabājot vispārcilvēciskās vērtības.

Aicinām ņemt līdzi spilvenus, sedziņas sēdēšanai, kā arī pledus, siltas drēbes, lai vakara stundās būtu ērta pasākuma baudīšana. Lietus gadījumā koncerti notiks Saieta namā.

Bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja ir par brīvu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais