TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. augustam

5.lapa

Patmalnieces jubileja un “Dziesmu dueļa” koncerttūre

Foto: publicitātes

Šovasar apaļu jubileju nosvinēja atraktīvā multimāksliniece Elita Patmalniece (attēlā). Lai godam atzīmētu šo faktu, viņa kopā ar saviem ilggadīgajiem skatuves kolēģiem Baibu Sipenieci, Uldi Marhileviču un Normundu Jakušonoku aicina uz košu populārā šova “Dziesmu duelis” koncerttūri, kuras laikā plānotas arī viņas jubilejas svinības.

Tās sāksies ceturtdien, 22. augustā, Jelgavā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”.

“Kur Elita, tur krāsas, jautrība, košas detaļas, uzdrīkstēšanās, vārdu sakot - prieks! Šim kolēģu raksturojumam piekrīt arī pati Elita, kura ilgus gadus bijusi neatņemama “Dziesmu dueļa” dalībniece.

“Kas tad es esmu? Dzīves aktrise! Es esmu māksliniece. Brīvs cilvēks, tāpēc - ko gribu, to daru,” viņa saka.

Savukārt vērienīgais muzikālais šovs “Dziesmu duelis” šogad svin 20 gadu jubileju, un šis fakts tiks atzīmēts plašu koncerttūri visā Latvijā.

Publicitātes foto

Vienu dueļa komandu pārstāvēs dziedātāja Olga Rajecka (attēlā) un māksliniece Elita Patmalniece, savukārt otru - mūziķis Atis Ieviņš un šovmenis Ufo.

Publicitātes foto

Šova pamatsastāvs paliek nemainīgs: televīzijas, radio raidījumu un pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, komponists Uldis Marhilevičs, mūziķis Normunds Jakušonoks (attēlā) un pavadošā grupa.

“Tolaik, kad šim raidījumam bija kastings uz vadītāja vietu, gadījās tā, ka biju Kinostudijā, kur tas viss notika. Pirms manis atlasē piedalījās smukas modeļu tipa meitenes, bet es piegāju pie Viestura Dūles un pa jokam viņam teicu: “Nu, ko tu tās meitenes moci? Tas taču ir mans raidījums, es to jau redzu!” Bieži tā nedaru, jo esmu par to, lai vadītājs tiktu izvēlēts godīgā konkursā. Zinu, ka man nav daudz talantu, bet viens talants tomēr ir - es atceros dziesmām vārdus, tāpēc Viesturam teicu - es šeit deru tā kā neviens! Lūdzu, ņem mani! Un viņš atbildēja: “Labi!”” par šova pirmsākumiem saka Baiba Sipeniece-Gavare.

Šova rīkotāji sola skaistu un krāšņu koncertšovu ar pievienoto vērtību, kurā labs garastāvoklis un pozitīvas emocijas ir garantētas.

Publicitātes foto

Jubilejas šovs “Dziesmu duelis” notiks: 23. augustā plkst.19.00 Saulkrastu estrādē, 30. augustā plkst.19.00 Kuldīgas pilsētas estrādē, 6. septembrī plkst.18.00 Rojas brīvdabas estrādē, 22. novembrī plkst.19.00 Siguldas Kultūras centrā “Siguldas devons”, 24. novembrī plkst.16.00 Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, 1. decembrī plkst.16.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 20. decembrī plkst.19.00 Krustpils Kultūras centrā, 31. decembrī plkst.12.00 VEF Kultūras pilī un 2025. gada 1. februārī plkst.19.00 Ventspils teātra namā “Jūras vārti”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?