16 kultūras pasākumi līdz 23. augustam, apmeklējami bez maksas

5.lapa

2ANNAS kino tūre

Foto: publicitātes

Starptautiskais īsfilmu kino festivāls 2ANNAS šogad piedāvā īpašu iespēju baudīt pašmāju un ārzemju īsfilmas. 2ANNAS dodas kino tūrē viesojoties dažādās Latvijas pilsētās, pasākumos tiks izrādītas īpaši izmeklētas īsfilmu programmas.

Skatītājiem būs iespēja redzēt dažādus stāstus, tēlus un piedzīvot mākslas neierobežotās iespējas.

No Lastādijas kultūras kvartāla līdz Mazirbes lībiešu tautas namam un vēl tālāk - 2ANNAS sola neaizmirstamus kino vakarus dažādās vietās, katrā no tām piedāvājot īpašu programmu un atmosfēru.

- 2ANNAS tūrē: Mazirbe

Piektdien, 16. augustā, plkst.20.00 Lībiešu tautas namā, Mazirbē. Ieeja pasākumā bez maksas.

2ANNAS viesosies lībiešu kultūras sirdī - Lībiešu tautas namā. Šeit būs iespēja skatīties programmu “Īsie latvieši 2024”, kas apvieno spēcīgus, personīgus stāstus no Latvijas režisoriem. Pasākums notiks sadarbībā ar radošo rezidenci “Mitago”, kas piedāvā ideālu vidi radošam darbam, scenāriju rakstīšanai un montāžai. Lībiešu tautas nams ar savu vēsturisko nozīmi un kultūras bagātību ir zīmīgs papildinājums šim izcilajam kino vakaram.

- 2ANNAS Baltajā naktī

Sestdien, 7. septembrī, plkst.17.00 - 1.00 Botāniskajā dārzā, Rīgā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Mūsdienu kultūras forumā Baltā nakts ietvaros, Botāniskā dārza gurķu māja pārtaps par neparastu māksliniecisko performanču vietu. Projekts “NeuroGurķi” piedāvās unikālu sinerģiju starp bioloģiju, tehnoloģijām un cilvēka prātu. Vakara kulminācija būs performancē “NeuroGurķu Simbioze: tehnoloģiju un smadzeņu viļņu sintēze”, kurā mākslinieces Ieva Vīksne un Waterflower apvienos mākslu ar zinātni, radot audiālivizuālu performanci. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja baudīt bērnu un jauniešu īsfilmu programmas “Mēs Kopā” un “Kā Mēs Plūstam”, kā arī vērot īpašu īsfilmu programmu “Latviešu simbioze”.

- 2ANNAS Kijivas Starptautiskajā īsfilmu festivālā - 12.-18. septembrī Kijivā, Ukrainā

2ANNAS kino tūres starptautiskais pieturpunkts būs Kijivā, kur festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča kā kuratore prezentēs programmu “2annas ISFF Best Of Baltics: Against The Odds”. Šī programma piedāvā ieskatu labākajās Baltijas īsfilmās no pēdējiem desmit gadiem, ieskaitot Laura un Raita Ābeļu filmu “Kastrāts kuilis” un Lizetes Upītes animācijas filmu “Rīgas Ceriņi”.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas katru gadu piedāvā skatītājiem oriģinālas, inovatīvas, izaicinošas, kā arī sociāli aktīvas īsfilmu un vidēja garuma filmu programmas.

Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālo Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Konkursa uzmanības centrā ir jaunas valodas, tēmu un izteiksmes līdzekļu meklējumi laikmetīgajā kino.

Par 2024. gadu fokusa ciklu izvēlēts “Prāts” un 2025.gada - “Simbioze”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?