16 kultūras pasākumi līdz 23. augustam, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Cirka diena “Kurtuves” ārtelpā

Foto: publicitātes

Sestdien, 17. augustā, plkst.11.00 un plkst.14.00 “Kurtuves” ārtelpā īpašas izrādes sarūpējuši Rīgas cirka meistari.

Dinamiskā cirka izrādē “Sarkanās bikses” skatītāji piedzīvos humora pilnu ceļojumu ar neticamiem akrobātikas elementiem.

Tāpat izrāžu starplaikos norisināsies Rīgas cirka skolas stacijas bērniem un ģimenēm, kur būs iespēja gan žonglēt, gan apgūt līdzsvaru uz balansa dēļa.

“Sarkanās bikses” ir 30 minūšu cirka izrāde, kurā duets “Felix&Philo”aicina uz dinamisku, humora pilnu ceļojumu, ekstravagantiem balansiem un neticamu akrobātiku. Skatuve nepārtraukti tiek pārkārtota, katrs objekts uzņemas īpašu lomu un kļūst par akrobātisku iespēju, un ar katru minūti seko jauns pārsteigums. Felikss un Filo kopā veido aizraujošu, poētisku un kaislīgu numuru uz līdzsvara šūpolēm, kurā viņi apgāžas un lido gaisā.

Publicitātes foto

Savā darbā duets liek uzsvaru ne tikai uz akrobātiku un gatavību uzņemties risku, pārvarot savas robežas, bet arī uz ētiskām vērtībām, piem. vienlīdzība, ilgtspēja, uzticēšanās un prieks.

Mākslinieki uzsver dažādu dzimumu vienlīdzību bez tiešiem mājieniem vai īpašām norādēm. Nav stereotipisku tērpu, nav stipra, nejūtīga vīrieša vai skaistas un trauslas sievietes tēla. Katram ir pienākums nest un noķert savu partneri. Uz skatuves akrobātika ir mākslinieku valoda!

Fēlikss un Filo nepārtraukti lēkā, kāpj, nes, virpuļo, manipulē viens ar otru...Viss ir smalki horeogrāfēts, lai novestu skatītājus līdz lielajam finālam uz līdzsvara šūpolēm “Sarkanajās biksēs”.

Publicitātes foto

Filomēna Perrenuda (Philomène Perrenoud, Šveice) un Felikss Greifs (Felix Greif, Vācija) satikās Stokholmas cirka skolā (DOCH).Tur viņi attīstīja savas zināšanas un spējas līdzsvara turēšanā, balansēšanā, dejošanā uz troses un trapecē. 2018. gadā viņi pabeidza studijas ar Sofijas Hultenes balvu un kopš tā laika apceļo Eiropu ar dažādām cirka kompānijām un viņu pašu duetu “Felix&Philo”.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?