14 kultūras pasākumi līdz 16. augustam, apmeklējami bez maksas

11.lapa

Lāčplēša dārza svētki Karostā

Foto: publicitātes

Sestdien, 10. augustā, Liepājā, Karostā tiks svinēti piektie Lāčplēša dārza svētki.

Pozitīvā noskaņā visas dienas garumā, sākot no pulksten 14.00 Lāčplēša dārzā notiks dažādu mākslinieku koncerti, būs iespēja iesaistīties radošās un aktīvās nodarbes, tiks sumināti šī gada “Karostas spēka cilvēki”, kā arī vakarpusē “Atmodas Dārzā”ballīti iegriezīs DJ.

Publicitātes foto

“Šajā gadā svētkiem devām vadmotīvu “Pozitīvs”, jo vēlējāmies paskatīties uz ikdienu ar smaidu, piešķirt tai nelielu humora dzirksti, tādēļ centāmies pozitīvisma dzīparu izvīt cauri visām svētku norisēm,” stāsta biedrības “Baringtons K2” pārstāve Baiba Vigule.

Lāčplēša dārzā jeb Karostas parkā svētkus uz lielās skatuves pulksten 14.00 nu jau tradicionāli atklās Liepājas Karostas mūzikas skolas pūtēju orķestris un enerģijas vilni iešūpos sitaminstrumentu trio Brāļi Grīnbergi, kas savās aranžijās piedāvās dzirkstošu klasisko un populāro mūziku. Pasākumu vadīs, kā arī ar ģitāras spēli priecēs atraktīvais Raivis Bružis, bet uz ikdienišķām situācijām ar humoru trāpīgi un bez filtra liks paskatīties Māsas Zvirgzdiņas no Talsiem.

Publicitātes foto

Pulksten 16.00 Karostas gide Sarmīte Stepans aicinās līdzi ekskursijā, lai uzdāvinātu pērļu virteni ar neparastiem stāstiem par Karostu - cietoksni, kurš nekad nav karojis. Pulksten 16.30 Liepājas Ceļojošais leļļu teātris “Maska” izstāstīs pasaku “Var gadīties, ka atgadās…”. Pēc izrādes varēs doties rotaļās ar pasaku tēliem, bet par pacilātu noskaņu rūpēsies leijerkastnieks Gatis Grīnbergs.

Parka teritorijā varēs piedzīvot dažādas darbnīcas, satikt Liepājas un Piejūras pilsētu Literārās akadēmijas rakstniekus Gunitu Lagzdiņu, Henitu Kupjansku, Aiju Puzareli, Ingu Vlasovu un Valentīnu, izspēlēt ap 20 dažādas lielās parka spēles un izbaudīt projekta “Future DiverCities” ietvaros radītās Karostas sajūtu stacijas.

Publicitātes foto

Tāpat varēs uzspēlēt futbolu kopā ar FK “Karosta”, vērot mākslas darbu izstādi, izmēģināt mūzikas instrumentus, kā arī kopīgi izkrāsot lielformāta krāsojamo lapu, radot fotosienu “Spārni”, bet mājās varēs doties ar karikatūrista Viļņa Bulava zīmējumu kabatā.

Svētku kulmināciju uz lielās skatuves pulksten 18.00 ievadīs Zemessardzes orķestra bigbends majora Anda Kareļa vadībā, ar solistiem Luīzi Krastu, Gitu Puikevicu-Puikevsku un Arvīdu Keini. Orķestra skanējumā būs iespēja dzirdēt oriģinālskaņdarbus, kā arī populāru latviešu dziesmu aranžijas bigbendam.

Kurš gan par pozitīvo un optimistisko zina vairāk nekā Jānis Stībelis?

Tāpēc programmu Lāčplēša dārzā plkst. 19.30 noslēgs tieši viņš kopā ar pavadošo grupu - mūziķiem Raimondu Macatu (taustiņi, mutes harmonika), Gintu Smuko (ģitāras), Reini Ozoliņu (bass) un Valteru Gotlaufu (bungas).

Savukārt kultūrvieta “Atmodas Dārzs” būs atvērta no plkst. 12.00 līdz 22.00, bet no plkst. 18.00 par labu deju mūziku rūpēsies DJ.

Dalība visās Lāčplēša dārza svētku norisēs ir bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Visvairāk pārdotā lūpukrāsa pasaulē ir sarkana un popularitātes ziņā sarkanais šķiet ir mūžīgā vērtība, bet, ja spilgtāki tā toņi nav jūsu gaumē, tad ir daudz alternatīvu diskrētākās tā variācijās, kā piemēram bordo.

Svarīgākais