15 kultūras pasākumi līdz 2. augustam, apmeklējami bez maksas

13.lapa

Laivu brauciens. Divreiz vienā upē neiekāpsi

Grieta Brālēna. Vai atceries, kā tur bija? 2024. Kartons, eļļa. / Foto: publicitātes

No 24. jūlija līdz 4. augustam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Konferenču zālē (Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) norisināsies Mākslas muzeju Jauniešu kluba pop-up izstāde “Laivu brauciens. Divreiz vienā upē neiekāpsi”, kura caur mākslinieku daiļradi aktualizē dzīves ritējumu.

Izstādē Mākslas muzeju Jauniešu kluba (MMJK) dalībnieki kopā ar atvērtā konkursā izvēlētiem jaunajiem māksliniekiem savos darbos atklāj “laivu brauciena” jeb atmiņā dziļi paliekoša dzīves momenta personīgo interpretāciju un stāstu.

Projekta ideja ir piedāvāt apmeklētājiem atcerēties kādu konkrētu notikumu, skatu vai neaizmirstamu piedzīvojumu, pārdomāt un pamanīt šī “laivu brauciena” divējādo dabu, jo iespaidi katram cilvēkam ir individuāli, tomēr notikums pēc būtības ir kopīgs.

Frāze “divreiz vienā upē neiekāpsi”, kas veido izstādes nosaukuma otro daļu, kalpoja māksliniekiem kā iedvesmas avots, lai ilustrētu savu unikālo pieredzi.

Ekspozīcijā iekļautie mākslas darbi tālāk izceļ un paskaidro “laivu brauciena” principu - to vēlreiz atkārtot vairs nav iespējams.

Izstāde ir Mākslas muzeju Jauniešu kluba 6. sezonas noslēguma projekts un iniciatīva, liekot lietā mācību gada garumā gūtās zināšanas un prasmes. MMJK ir bezmaksas izglītības programma skolas un studiju vecuma jauniešiem (15+), kurus interesē kultūra un māksla, kuri vēlas iepazīt muzeju aizkulises un jūt aicinājumu aktīvi līdzdarboties mākslas procesos Latvijā.

Mākslas muzeju Jauniešu kluba 5. sezonas izstādes “Mākslinieks ir viss tas, ko ir redzējis” atklāšana (2023). / Publicitātes foto

Izstādes mākslinieki:

Alise Gaile, Alise Krokforda, Ance Mežaraupe, Elīza Daniela Dzene (Lapsa), Elizabete Kļaviņa, Estere Artmane (bazukabazyka), Grēta Volkoviča, Grieta Brālēna, Ieva Folkmane, Jānis Grāvītis, Katrīna Mirdza Eglīte, Ksenija Matvejeva, Līva Tamuža, Luīze Žizele Daube, Marija Timofejeva, Rasmus Marks, Rio Bariss, Sofija Bondarenko.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais