15 kultūras pasākumi līdz 2. augustam, apmeklējami bez maksas

12.lapa

Lakšes mākslas darbu retrospekcija

Foto: publicitātes

Galerija “CUT ART” ar lepnumu aicina apmeklēt Vladislava Lakšes personālizstādi “Real Talk”, kas tiks atklāta svētdien, 28. jūlijā, un būs skatāma līdz 27. septembrim.

Vladislavs Lakše, kustības “Basketbola māksla” dibinātājs, ir pazīstams visā pasaulē ar savu ieguldījumu sportā ar mākslas palīdzību.

Tomēr viņa mākslinieciskā prakse sniedzas tālāk par sporta tēmu un pievēršas aktuālām laikmeta problēmām.

Publicitātes foto

Izstādes “Real Talk” mērķis ir parādīt arī otru mākslinieka redzējuma pusi, kas medijos netiek bieži parādīta, piedāvājot Lakšes mākslas darbu retrospekciju. Šie darbi ir burtiski izauguši no viņa skaļās un skaidras nostājas par pasaules sociālajiem jautājumiem. Ar savu izteiksmīgo stilu Lakše tieši pauž savas domas un veido dialogu ar katru skatītāju.

Publicitātes foto

Šī izstāde piedāvā unikālu iespēju iejusties tiešo formu un sarežģīto tehniku pasaulē, reflektējot par tādiem aktuāliem sociāliem jautājumiem kā ekonomiskā netaisnība, politiskais “brainwashing” un vardarbība.

Publicitātes foto

Vladislavs Lakše ir ievērojams latviešu mākslinieks, kura darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja kolekcijās, kā arī privātkolekcijās visā pasaulē.

Publicitātes foto

Vladislavs Lakše (attēlā) ir bijis atbildīgs par daudzu pasaules čempionātu, tostarp olimpisko spēļu, vizuālo un radošo pusi, un viņa ekspresīvā estētika izpaužas gan tradicionālajos, gan digitālajos medijos.

Mākslinieka portfolio ir arī projekti ar Toronto Raptors, NBA, Nike, Adidas, Puma un Converse, un viņa mākslas darbi ir tikuši izstādīti gan Eiropā, gan ASV un Āzijā.

Publicitātes foto

Savā dzimtenē Latvijā Lakšes projekti ir snieguši nozīmīgu ieguldījumu vietējā kultūras dzīvē. Rezultātā mākslinieks ir saņēmis TOYP (Ten Outstanding Young Persons of the World) balvu, ko piešķir jauniešiem, kuri izceļas savā izvēlētajā jomā un simbolizē pasaules jauniešu labākās īpašības.

Izstāde “CUT ART” galerijā (Alberta ielā 1, Rīgā) būs apskatāma līdz 27. septembrim. Galerijas darba laiks: no trešdienas līdz sestdienai - 12.00 - 18.00; svētdien - 13.00 - 18.00 (ārpus šīm stundām tikai pēc iepriekšēja pieraksta).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais