TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. jūlijam

9.lapa

Latino un flamenko ar džeza akcentiem

Foto: publicitātes

Viens no šī gada gaidītākajiem džeza mūzikas notikumiem - “VEF Jazz Club” pirmais brīvdabas koncerts - notiks ceturtdien, 18. jūlijā, plkst.19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā.

Šis koncerts solās būt īpaši skanīgs un neatstāt vienaldzīgu nevienu džeza mūzikas cienītāju. Koncerta programmu veidos latino un flamenko stila mūzika ar džeza akcentiem, ko izpildīs harizmātiskā Endija Džeimsa (Andy James) un viņas 10 mūziķu sastāvs.

Koncerta pirmajā daļā - “Jason Hunter Baltic Quartet”. Baltijas valstu izcilākie džeza mūziķi amerikāņu trompetista un komponista Džeisona Hantera (attēlā) vadībā apvienojušies, lai ierakstītu un izpildītu savas oriģinālkompozīcijas un džeza “evergreen” klasiku.

Muzikālais sastāvs: Atis Andersons (Hammond ērģeles), Augustas Baronas (bungas, Lietuva), Allans Kaljaste (saksofons, Igaunija) un Džeisons Hanters (trompete, ASV).

Koncerta otrajā daļa - Andy James & Jon Cowherd All Star (ASV).

Publicitātes foto

Muzikālais sastāvs: Endija Džeimsa (Andy James, balss, attēlā), Žons Koherds (Jon Cowherd, klavieres), Alekss Akuņja (Alex Acuña, perkusijas), Alens Mednārs (Allan Mednard, bungas), Čiko Pineiro (Chico Pinheiro, ģitāra), Džons Eliss (John Ellis, saksofons) un Džeimss Dženus (James Genus, bass).

Endija Džeimsa ir māksliniece, kas dzimusi Austrālijā un pašlaik dzīvo Lasvegasā, ASV. V

iņas mūzika ir piesātināta ar pieredzi, dejas dziesmām un dvēseles saplūsmi, kas sakņojas dzimtas spēkā un nesalaužamajā garā.

Ar savu jaunāko albumu “Rhythm in New York” Džeimsa turpina izaicināt žanru robežas un sadarboties ar talantīgākajiem nozares profesionāļiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais