TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. jūlijam

5.lapa

Stikla mākslas pasaule klusa klaiņotāja acīm

Foto: publicitātes

Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē atklāta starptautisku atzinību guvušā Latvijas stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska izstāde “Ārpasaules klusais klaiņotājs”.

Stikla mākslas izstādē Liepājas muzejā mākslinieks aicina palūkoties uz trauslo stikla mākslas pasauli klusa klaiņotāja acīm.

Publicitātes foto

Eksponētajos darbos tiek veikts nošķīrums no cilvēka būtības, saglabājot autora iekšējo psiholoģisko uztveres būtību.

Publicitātes foto

“Izstādes nosaukums ir metaforisks oksimorons, jo ārpasaule, īstenībā, nav nemaz tik tālu no tavas iekšējās pasaules. Tāpēc šī distance starp tām ir niecīga, bet, formulējot vienā atbildē: tas ir tik tāli un tik tuvi,” tā Dainis Gudovskis.

Publicitātes foto

Mākslinieks izstādē atrāda to, ko var un ko jūt, cenšoties ārkārtīgi delikāti sajust izstāžu telpu Liepājas muzejā.

Izstādē skatāmi vairāki darbu cikli, kas ir veltījumi māksliniekam nozīmīgiem cilvēkiem: tekstilmāksliniekam, arhitektam, domātajam, gleznotājam un Daiņa Gudovska izcilākajam personības izveidotājam Georgam Barkānam, mākslinieka tuvākajam draugam, Igaunijas stikla māksliniekam Ivo Lillam, mūziķim, tuvam draugam Jurim Kulakovam, kā arī starp darbiem ir veltījums franču komponistam un izcilam pianistam Erikam Satī (Erik Satie).

Publicitātes foto

Izstāde “Ārpasaules klusais klaiņotājs” Liepājas muzejā (Kūrmājas prospektā 16/18) aplūkojama līdz 1. septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?