24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

24.lapa

Maģisks sajūtu vakars Lūrmaņu klintī

Foto: publicitātes

Jau piekto gadu pēc kārtas piektdien, 14. jūnijā, plkst.21.00 Lubes pagasta Mārkciemā pie Lūrmaņu klints norisināsies koncerts “Maģiskais sajūtu vakars”. Šajā gadā noskaņu uzburs koklētāja un dziedātāja Lauma Matule.

Koncertā būs iespēja dzirdēt mūziķes Laumas Matules (attēlā) oriģinālkompozīcijas un speciāli šim vakaram radītas latviešu tautasdziesmu apdares un improvizācijas kokļu un balss izpildījumā.

Ikviens, kurš vēlas doties dabā uz šo brīnišķīgo koncertu, tiek aicināts ņemt līdzi siltu pledu un saliekamo krēslu.

Publicitātes foto

Lauma Matule ir latviešu mūziķe un kokles spēles pedagoģe. Paralēli solo karjerai viņa darbojas arī folka un pasaules mūzikas grupā “Jōra” (attēlā), kur spēlē kokli un stabules kopā ar ģitāristu Ivaru Štubi, perkusionistu Kalvi Vītolu un vijolniecei Dārtu Dravu.

Publicitātes foto

Lauma Matule muzicē arī atjaunotajā grupas “Jumis” sastāvā ar vokālistu Uģi Rozi un instrumentālistu Eināru Jaunbrāli, kopā izpildot tautasdziesmas mūsdienīgās aranžijās. Lauma absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas nodaļu.

“Klausies, dzirdi un sajūti šī vakara burvestību, kad mierā un harmonijā neparasti skaistas mūzikas skaņas vibrācijas pāršalc Lūrmaņa klinti un mežu. Kad ikkatram klausītajam ir iespēja saņemt dvēselisko piepildījumu ilgam laikam!” tā par koncertu teic Valdemārpils un Lubes kultūras nama vadītāja Sigita Līdaka.

Video:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.

Svarīgākais