24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

23.lapa

Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu dienas

Foto: publicitātes

No 14. jūnija līdz 14. jūlijam Latvijas Mākslas akadēmijas ēkās (Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13), kā arī citās lokācijās Rīgas centrā būs skatāmi šī gada Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu diplomdarbi.

Līdzīgi kā citviet pasaulē, Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu izstāde “Diplomandu dienas 2024” ir kļuvusi par nozīmīgu pilsētas mēroga mākslas notikumu. Jau sesto gadu izstādes mērķis ir iepazīstināt Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus ar dažādu akadēmijas specialitāšu absolventu darbiem - no glezniecības un tēlniecības līdz audiovizuālām instalācijām, veicinot dialogu ar plašāku sabiedrību par mākslas un kultūras aktualitātēm.

Izstādes ietvaros apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 180 akadēmijas absolventu diplomdarbus, kas piedāvās svaigu un neierobežotu jauno mākslinieku skatījumu uz šodienas pasauli un tās izaicinājumiem.

Izstādes pamatekspozīcija būs apskatāma divās Latvijas Mākslas akadēmijas ēkās: Kronvalda bulvārī 4, kas tagad kļuvusi par pilnvērtīgu Mākslas akadēmijas sastāvdaļu, kā arī vēsturiskajā ēkā Kalpaka bulvārī 13.

Konkursa kārtībā absolventi guvuši iespēju arī veidot ekspozīciju Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā PILOT (Vāgnera iela 3). Absolventu darbi būs skatāmi arī vairākās neatkarīgās mākslas telpās Rīgā - DOM galerijā (Ģertrūdes iela 115), Galerijā “Alma” (Tērbatas iela 64), Tallinas ielas kvartālā (Tallinas iela 10-3) un Hyper radošajā centrā (Tērbatas iela 57).

Izstādi ir kūrējušas maģistra programmas Kuratoru studiju specialitātes četras studentes: Ilze Celmiņa, Elīna Drāke, Iveta Gabaliņa un Agnese Kurzemniece katedras vadītājas Antras Priedes un producentes Kitijas Vasiļjevas vadībā.

Izstāde “Diplomandu dienas 2024” būs atvērta no 14. jūnija līdz 14. jūlijam Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13 no trešdienas līdz sestdienai - no plkst.12.00 līdz 18.00. Izstāde slēgta 21., 22., 23. un 24. jūnijā. Izstāde slēgta pirmdienās, otrdienās un svētdienās.

Izstādes atklāšana notiks 14. jūnijā plkst.18.00 Kalpaka bulvāra 13 dārzā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.

Svarīgākais