24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

20.lapa

Izpratne par mūsdienu sabiedrību un mīlestību pret mākslu

Foto: publicitātes

Piektdien, 7. jūnijā, galerijā MuseumLV un kultūras centrā Grata JJ tiks atklāta Mary Zhang personālizstāde “Pūķa laiva”.

Mary Zhang personālizstādē “Pūķa laiva” izstādīti darbi, ko māksliniece izveidojusi 10 gadu laikā, dzīvojot Rīgā. Izstādes atklāšana ir saistīta ar Pūķu laivu festivālu mākslinieces dzimtajā pilsētā.

Mary Zhang ir māksliniece, kura tver mirkļus, tāpēc izvēlējusies tehniku, kas ir ātrākā.

“Ar arhitekta paradumiem un gadiem ilgu darbu zem liela spiediena ir dabiski, ka manās mākslinieciskajās tēmās parādās īpašības vārds “strauji”. Ceru, ka mani darbi sasaucas ar šo strauji mainīgo sabiedrību. Es vēlos paust izpratni par mūsdienu sabiedrību un mīlestību pret mākslu,” viņa stāsta.

Melnās un baltās līnijas ir iegūtas no mākslinieces asinīs esošā austrumu tintes gēna. Pēc katra darba pabeigšanas viņa pievieno senos ķīniešu dzejoļus un uzrakstus, pamatojoties uz attēlu, apvienojot ķīniešu un rietumu stilus.

Izstādes laikā galerijā notiks divi projekti:

- Piektdien, 7. jūnijā, Konfūcija institūta direktors He Dongs un slavenais sinologs Pēteris Pildegovičs tiks aicināti kopīgi vadīt dzejas lekciju.

- 9. jūlijā kopā ar Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) mākslinieci un pasniedzēju Irinu Trumpeli tiks prezentēta lekcija par Ķīnas tintes mākslas vēsturi un tehnikām un turku Ebru glezniecību.

Visi laipni aicināti pieteikties un piedalīties.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Čuguna pannu nevar saukt par universālu virtuves piederumu. Daudzām mājsaimniecēm patīk čuguna pannas – tās ir izturīgas, kvalitatīvas un, ja tās pareizi kopj, ļoti izturīgas. Turklāt agrāko laiku čuguna pannas bija gandrīz vienīgais palīgs, kas sievietei varēja būt virtuvē, tāpēc tās joprojām ir mājsaimnieces arsenālā. Kurus ēdienus nevar pagatavot čugunā un kāpēc, raksta Unian.

Svarīgākais