TOP 10 notikumi kultūrā no 25. līdz 31. maijam

3.lapa

Anitas Arbidānes darbu izstāde

Publicitātes foto

Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē atklāta gleznotājas Anitas Arbidānes darbu izstāde “Māksla uz paplātes”, ko Liepājas muzejs veido sadarbībā ar mākslas centru “Zuzeum” un mākslinieku Kristianu Brekti, kurš ir izstādes scenogrāfijas autors.

Izstāde “Māksla uz paplātes” Liepājas muzejā ir mākslinieces Anitas Arbidānes (attēlā) darbu retrospekcija, kas aptver 16 gadu aktīvas mākslinieciskās darbības posmu kopš Latvijas Mākslas Akadēmijas absolvēšanas 2008. gadā līdz pat mūsdienām. Vairāki darbi ir radīti speciāli izstādei Liepājas muzejā. Šī ir līdz šim lielākā mākslinieces darbu izstāde.

Publicitātes foto

“Māksla uz paplātes” ir kā Svētā vakarēdiena un furšeta apvienojums, kur katrs var izvēlēties sev tīkamāko veidu, kā izprast redzēto, iedziļināties mākslas vēstures simbolos un zemtekstos vai vienkārši baudīt vizuāli estētiskas bildes.

Daudzus darbus caurvij gastronomiski motīvi, no gleznām skatītāju kārdina puskailas sievietes ar vārītiem omāriem, eklēriem, persikiem un baklažāniem, sulīgi augļi pretnostatīti pūstošiem it kā atgādinot par laicīgās dzīves nepastāvīgo un trauslo dabu.

Izstāde “Māksla uz paplātes” Liepājas muzejā (Kūrmājas prospektā 16/18) būs aplūkojama līdz 22. septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Karstuma viļņi ir pazīstami kā klusie slepkavas — tie izraisa vairāk nāves gadījumu nekā jebkurš cits ārkārtējs laikapstākļu notikums. Lai gan mēs, cilvēki, varam aiziet uz telpām ar gaisa kondicionētāju vai izģērbties, lai atvēsinātos, mums lielajā karstumā jāņem vērā mūsu pūkaini draugi — gan mājdzīvnieki, gan apkārtējie savvaļas dzīvnieki.

Svarīgākais